Paşinyan'dan itiraf: Şuşa'dan yanlış bilgi geldi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki yenilgi sonrası ilk kez bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Paşinyan, Şuşa'dan kendilerine yanlış bilgi geldiğini itiraf ederken, Azerbaycan'ın zaferini ise SİHA ve Özel Kuvvetler'e bağladı.

Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları sonrası Dağlık Karabağ'da yenilgiyi kabullenen Nikol Paşinyan'a halkın tepkisi sürüyor. Erivan'da büyük protestolar yaşanırken Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkenin devlet televizyonuna konuştu.

Paşinyan'ın açıklamalarından satırbaşları:

''Bu belgeyi yırtıp atabiliriz. Ama ulusumuzun kaderini düşünmeliyiz. Kimsenin farklı bir şey önerdiğini duymadım. Ordumuz sonuna kadar savaştı. Tabi daha önce de lojistik, ikmal sorunlarımız vardı ama biz bunları çözmeye çalıştık. Cephede aksilikler başladığında, görevimiz savaşta bir kırılma noktası oluşturmaktı. Şuşa'nın düşüşünden sonra, bu görevin imkansız olduğunu gördük. Birkaç saat içinde karar verip anlaşma metinini imzalamasaydım Hankentin'de binlerce asker esir düşecekti.

Son gün Şuşa'da 50 savaşçımız var diye bilgi geldi. Bende kendileri ile görüntülü konuşma talep ettim, sonra konuştuğum zaman Hankentin'de olduklarını gördüm. Azerbaycan Karabağ savaşını SİHA'lar ve özel kuvvetler sayesinde kazandı. Orduda ve devlet sisteminde reform yapmaya devam edeceğiz.''

Paşinyan'dan itiraf: Şuşa'dan yanlış bilgi geldi ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Nikol Paşinyan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.