Paşinyan'ın talebine Aliyev'den yanıt geldi

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüşmek için Moskova'ya gitmeye hazır olduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Aliyev'den konuya ilişkin açıklama geldi. Aliyev ''Ermenistan Başbakanı, toprakların işgalden kurtarılacağını ve askerlerin çekileceğini söylemelidir'' ifadelerini kullandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ermenistan Başbakanı Paşinyan cephedeki bozgunun ardından yaptığı açıklamada Moskova'da Azerbaycan lideri İlham Aliye ile görüşmeye hazır oluğunu belirtti.

Aliyev, konuya ilişkin yaptığı açıklamada görüşme için Ermenistan'ın işgal ettiği yerlerden çekilmesinin gerekli olduğunu belirtti.

Cummhurbaşkanı Aliyev şu ifadeleri kullandı;

"İşgali sona erdirme, Ermeni ve Azerbaycan halklarının bir arada yaşaması, Azerbaycanlıların Şuşa'ya dönüşü ve eski Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi'ndeki diğer yerleşim yerlerinin temel ilkelerine bağlıyız. Bize ne öneriliyor? 30 yıldır var olan ve sonuç vermeyen statükoya dönelim mi? Ermeni tarafının: Evet, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıyoruz, temel ilkelere bağlıyız, işgal ettiğimiz yerlerden çekiliyoruz" dediğini görürsek birliklerimizi işgal edilen topraklardan çekmeyi kabul ediyoruz. O zaman gözlemciler meselesini tartışalım.

'PAŞİNYAN ASKERLERİN ÇEKİLECEĞİNİ SÖYLEMELİDİR'

Çok konuşmayı seven ve sık sık ülkesine çok para harcayan Ermenistan Başbakanı, toprakların işgalden kurtarılacağını ve askerlerin çekileceğini söylemelidir. Ayrıca işgal altındaki topraklardan askerlerin çekilmesi için bir zaman çizelgesi önerdim. Sonra Moskova’daki bir günlük görüşmelerde bunu yapmanın teknik olarak imkansız olduğunu anladık ve bu pozisyondan çekildik. Ancak Ermeni tarafının işgal altındaki topraklardan askerlerini çekmeye hazır olduğunu duymadık. Bu olur olmaz, sözde gözlemciler meselesi düşünülebilir.''

 

Paşinyan'ın talebine Aliyev'den yanıt geldi ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan paşinyan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.