Paşinyan: Taviz vermeye hazırız

Azerbaycan ordusu tarafından bozguna uğratılan Ermenistan'dan geri adım geldi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ağır kayıpların ardından yaptığı açıklamada ''Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız.'' ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyona devam ediyor. Her geçen dakika cepheden yeni haberler geliyor.

Ermenistan ordusu büyük bir bozguna uğrarken, Azerbaycan ordusu köyleri tek, tek işgalden kurtarmaya devam ediyor.

Sivilleri hedef alan Ermenistan'dan ise yaşanan bu gelişmelerin ardından geri adım geldi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, yaptığı açıklamada ''Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız'' ifadelerini kullandı.

ALİYEV 3 ŞART SUNMUŞTU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, bir süre önce yaptığı açıklamada operasyonun durması için Ermenistan'a şartlarını sunmuştu.

Aliyev şu ifadeleri kullanmıştı;

"Ermenistan ordusu topraklarımızdan çıksın. (Paşinyan) Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıklasın. Azerbaycan halkından özür dilesin ve Karabağ'ın Ermenistan toprağı olmadığını söylesin. Bize Ermenistan ordusunun işgal ettiği topraklardan çekilmesinin takvimini versin. O zaman biz de ateşkesi sağlayacağız. Halbuki şimdi şiddetli çatışmaların devam ettiği zamanda bunu yapmak zordur. Çünkü biz dursak da onlar durmayacak. Fakat her bir durumda bunun üzerinde çalışılabilir."

 

Paşinyan: Taviz vermeye hazırız ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan paşinyan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.