'Rusya'dan ümidi kestim, kendimizi savunacağız'

Gelen son dakika haberine göre; Azerbaycan ordusunun işgal altındaki Dağlık Karabağ'a başlattığı operasyonlarda bozguna uğrayan Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, hiçbir ülkeden destek görmediklerini belirterek, ''Artık kendimizi savunacağız'' ifadelerini kullandı. Paşinyan, tüm iş insanlarının ve öğrencilerin ordu hizmetine girmesi gerektiğini belirtti.

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Cephede bozguna uğrayan Ermenistan güçleri geri çekilmeye başladı.

''RUSYA'DAN ÜMİDİ KESTİM, KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ''

Büyük kayıpların ardından Rusya ve Fransa başta olmak üzere tüm dünyadan destek isteyen Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan'dan flaş bir açıklama geldi.

Paşinyan, "Ermenistan ne yazık ki ne Rusya'dan ne de başka ülkelerden destek göremedi. Artık Rusya'dan ümidi kestim. Kendimizi savunacağız" dedi.

''SORUNUN DİPLOMATİK ÇÖZÜMÜ YOK''

Ermenistan Başbakanı ayrıca, "Sorunun şu aşamada diplomatik bir çözümü yok. Herkes silaha sarılmalı ve vatanını korumalı. Sadece 2 seçeneğimiz var, zafer ya da yenilgi. Başka seçenek yok. Karabağ olmadan Ermenistan olmaz" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARINI CEPHEYE ÇAĞIRDI

Ermenistan ordusunda yaşanan ağır kayıplar nedeniyle halkı "cepheye çağıran" Paşinyan, "Bu nedenle, diplomatik bir çözüme ulaşılana kadar tüm vatandaşların ellerinde silahla savaşması gerekiyor. Dağlık Karabağ'daki tüm iş insanlarının ve öğrencilerin Dağlık Karabağ’a dönerek ordu hizmetine girmeleri gerekiyor." ifadesini kullandı.

ÜMİDİ KESTİĞİ RUSYA'DAN YÜZLERCE SİLAH ALDI

Öte yandan Paşinyan'ın söz konusu açıklamasının ardından Ermenistan'ın sivilleri hedef alan saldırıları gündeme geldi.

Rusya'dan yardım alamadığını belirten Ermenistan Başbakanı'nı sahadan gelen görüntüler yalanlıyor.

Azerbaycanlı sivilleri hedef alan birçok saldırıda Rus yapımı balistik SCUD füzeleri kullanıldı.

Ayrıca Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bugüne kadar birçok Rus yapımı hava savunma sistemini de yok ettiğini duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de Ermenistan'ın bu silahları edinecek gücü olmadığını ve desteklendiğini ''Ermenistan fakir bir ülke, dış borçları çok fazla. Bu kadar silah alamazlar'' ifadeleriyle açıklamıştı.

Öte yandan sosyal medyaya yansıyan görüntülerde trenlerle Rusya'dan Ermenistan'ın başkenti Erivan'a askeri unsurların taşındığı kaydedildi.

Tüm bu gelişmeler ışığında Paşinyan'ın 'destek göremediği' iddiası yine kendisini gülünç hale düşürdü.

 

'Rusya'dan ümidi kestim, kendimizi savunacağız' ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Rusya silah paşinyan destek dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.