Paşinyan geç kalınca sohbete tutuştular

Azerbaycan ordusu, Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını düzenlediği operasyonla geri aldı. Cephede bozguna uğrayan Ermenistan Rusya arabuluculuğuyla kendisine sunulan şartları kabul ederek Dağlık Karabağ'dan çekildi. Bu gelişme üzerine taraflar geçtiğimiz günde anlaşmayı imzalamak için Moskova'ya gitti. Kritik görüşmeye geç kalan Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı bekleyen Rusya Devlet Başkanı Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev arasında gülümseten bir diyalog yaşandı.

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ sınırında yer alan sivil yerleşim noktalarına işgalci Ermenistan kuvvetleri tarafından yapılan saldırının ardından 27 Eylül tarihinde operasyon başlattı.

44 gün süren savaştan Azerbaycan ordusu zaferle ayrıldı. Cephede bozguna uğrayan Ermenistan, Rusya arabuluculuğunda kendisine sunulan şartları kabul ederek, işgal ettiği topraklardan tamamen çekilme kararı aldı.

Bu karar sonrası bölgede Türkiye ve Rusya askerlerinden oluşacak barış gücünün görev yapmasına karar verildi.

ERMENİSTAN BAŞBAKANI PAŞİNYAN İKİ LİDERİ DE BEKLETTİ

Savaşın sona ermesinin ardından ilk kez yüz yüze bir araya gelen Aliyev ve Paşinyan, Rusya'nın başkenti Moskova'da anlaşmayı resmiyete dökecek belgeleri imzaladı.

Söz konusu görüşmelere ise farklı bir detay damga vurdu. Toplantıya geç kalan Nikol Paşinyan'ı bekleyen Aliyev ve Putin, kısa süre sohbet etti.

"NASIL ORASI SOĞUK MU?"

Rus lider Putin, uzun süren sessizliğin ardından gelişigüzel bir konu açarak, "Orası (Azerbaycan) soğuk mu?" diye sordu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise, "Hayır, normal, 5-6 derece" cevabını verdi.

O anlar Rus medyasında yayınlandı.

Paşinyan geç kalınca sohbete tutuştular - Resim : 3

ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

Öte yandan Azerbaycan, Dağlık Karabağ operasyonlarında şehit olan asker sayısını duyurdu.

Buna göre; Ermenistan ile yürütülen savaşta 2 bin 823 olan şehit sayısının 2 bin 841’e yükseldi.

 

Paşinyan geç kalınca sohbete tutuştular ile ilgili etiketler Putin Rusya Azerbaycan Ermenistan paşinyan aliyev hava sohbet

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.