Paşinyan esir askerlere karşılık oğlunu verecek

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'da tutulan tüm Ermeni askerleriyle oğlunu takas etmeye hazır olduğunu açıkladı. Eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın teklifi üzerine açıklama yapan Paşinyan, “Aliyev’e oğlumu tüm esirlerle değiştirme çağrısı yapıyorum" dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'da tutulan tüm Ermeni askerleriyle oğlu Ashot Paşinyan'ı takas etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan dün, "Bakü hapishanelerinde tutulan Ermeni tutsaklar, Ermenistan'ın bağımsızlığı ve egemenliği için mücadele ediyorlar. Bir iki aylık fazladan esaret için bizi affederler. Ancak serbest bırakılmaları karşılığında ülkenin bağımsızlığı ve egemenliği feda edilirse bizi affetmezler" demişti. Ülkenin eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, bu sözler üzerine, Paşinyan’a oğlunu 20-25 savaş esiriyle değiştirmesi teklifinde bulundu.

Paşinyan esir askerlere karşılık oğlunu verecek

Ermenistan'ın Aragotsotn Bölgesi'ne seçim çalışmaları için giden Paşinyan, Aparan şehrindeki mitingde, teklifi kabul ettiğini belirterek, “Aliyev’e oğlumu tüm esirlerle değiştirme çağrısı yapıyorum. Bunun duygusal bir açıklama olduğunu düşünmemelisiniz. Resmi olarak ilan ediyorum, oğlumu tüm mahkumlara karşılık veriyorum” ifadelerini kullandı.

Ermenistan eski Cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan ve Robert Koçaryan'a tepki gösteren Paşinyan, ikiliye, "Müzakere yapma yetkisi sizde" dedi.

Paşinyan esir askerlere karşılık oğlunu verecek - Resim : 2

MUHALEFET: OĞLUNU BU İŞE KARIŞTIRMA

Ermenistan'da 22 parti ve 4 ittifak olmak üzere toplam 26 siyasi kanat seçimlere katılırken seçim yarışında başı çeken 2 siyasi tarafın iktidardaki Nikol Paşinyan’ın yönettiği ‘Sivil Sözleşme’ Partisi ile Ermenistan’ın ikinci Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın yönettiği muhalif Hayastan ‘Ermenistan’ ittifakının olması bekleniyor.

Propaganda süreçlerinin yeni başladığı ülkede Paşinyan'ın rakiplerine karşı kullandığı sert dil tartışmalara yol açarken, Azerbaycan'a oğluna karşı tüm Ermeni esirleri istemesi bu tartışmaları zirveye çıkardı. Hayastan ittifakı'nın yüksek kurul üyesi ve ittifak sözcülerinden Ishkhan Saghatelyan, Paşinyan'ı "şebeklik yapmakla" suçlayarak, "Bu adam şebekliklerine devam ediyor. Eğer erkeksen oğlunu alay konusu etme ve çocukları siyasete bulaştırma" ifadelerini kullandı.

SARKİSYAN'DAN PAŞİNYAN'A 24 SAAT SÜRE

Öte yandan mitinginde Ermenistan'ın eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı önceki seçimlere hile karıştırmakla suçlayan Paşinyan'a, Sarkisyan'dan aynı gün cevap geldi. Paşinyan'ın önceki yıllarda da aynı iddialarda bulunduğunu hatırlatan Sarkisyan, "O dönemler devlet adamlığım gereği cevap vermedim. Artık bir konumum yok. Ona 24 saat süre veriyorum. Söylediklerini ispatlamazsa onunla ve ailesiyle ilgili bazı gerçekleri ortaya dökeceğim" dedi.

AZERBAYCAN YOLUNU KAYBEDEN ERMENİ ASKERİ GERİ İADE ETTİ

Öte yandan Azerbaycan, yolunu kaybederek Azerbaycan topraklarına geçen Ermeni askeri sorguladıktan sonra geri iade ettiğini açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 8 Haziran'da Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki Laçın ilinde gözaltına alınan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı asker Artur Kartanyan'ın provokasyon amacıyla Azerbaycan topraklarına girmediğinin incelemeler sonucunda ortaya çıktığı belirtildi. Açıklamada, ”Kartanya'nın ilk sorgulama sırasında şüpheli davranması ve yanlış cevap vermesi nedeniyle onun Ermeni keşif-sabotaj grubunun bir üyesi olduğuna dair şüpheler oluşmuştu” denildi.

Gerçeğin ortaya çıkmasıyla Kartanyan'ın Ermenistan’a iade edildiği ve Azerbaycan tarafının insani davranış sergileyerek Azerbaycan’a karşı suç işlememiş bir kişinin iadesini sağladığı ifade edildi.

Paşinyan esir askerlere karşılık oğlunu verecek ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan esir askerler Nikol Paşinyan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.