Paşinyan daha önce de dayak yemişti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'dan mecazi anlamda da olsa dayak yedi. Azerbaycan'ın Şuşa'yı alarak nakavt ettiği Paşinyan, Aliyev'in karşısında diz çöküp teslim oldu. Ama bu Paşinyan'ın yediği ilk dayak değildi. Ermenistan Başbakanı gazetecilik döneminde de güvenlik güçlerinden dayak yemişti. Aç gözlü Paşinyan'ın hep böyle olmasını dilediğimiz dayak sonrasında kaydedilen perişan halleri...

İki yıl önce 'Kadife Devrim'in ardından yapılan seçimlerle iktidara gelen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 2008 gösterilerinde yediği bu dayak sonra bir süre kaçak yaşadı, yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 2011'de genel afla serbest bırakıldı.

Rusya'nın etkisini kırma vaadiyle yola çıkan Paşinyan, başbakan olunca "Türkiye ile ilişkilerimizi düşünürsek, Rus askeri üsleriyle bir sorunum yok. Üsler ülkemizin bu sınırını koruyor, bu yüzden onlara ihtiyacımız var" demişti. 

Verdiği bir başka röportajda ise Dağlık Karabağ'ı işgal eden Ter-Petrosyan'ı örnek aldığını söylemişti. 

Ter Petrosyanın yolundan giden ve 28 yıl önce işgal ettikleri Karabağ topraklarını daha genişletme hayali kuran Paşinyan, Azerbaycan karşısında tahmin etmediği bir yenilgi tattı. 

Bir başka deyişle Ermenistan ordusu Azerbaycan karşısında darma duman olurken, o da Aliyev'den mecazen de olsa dayak yedi. 

45 gün süren inadın sonunda tam anlamıyla nakavt olan Paşinyan'a ait bir görüntü birkaç gündür sosyal medyada dolaşıyor. Paşinyan'ın dayaktan ağzı yüzü dağılmış bir video. 

Görüntüler her ne kadar yeni gibi yansıtılsa da Paşinyan'ın aktivist bir gazeteci olduğu dönemlere ait. 

Dileğimiz Ter Petrosyanı kendisine rol model alan aç gözlü Nikol Paşinyan'ın hep böyle dayak yiyen perişan bir halde olması...

 

Paşinyan daha önce de dayak yemişti ile ilgili etiketler Ermenistan dayak Azerbaycan Nikol Paşinyan karabağ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.