"Paşinyan anlaşmaya bağlılığını teyit etti"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yapılan Karabağ anlaşması ile ilgili olarak her iki başkenti ziyaret etti. Görüşmeler sonrasında açıklamalarda bulunan Lavrov, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın anlaşmayı teyit ettiğini söyledi. Paşinyan için "Anlaşmanın gelecekte de uygulanması konusunda bağlılıklarını teyit etti" diyen Lavrov, Rus-Türk denetleme merkezinin ateşkesin istikrarını sağlamada ek bir faktör olacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov cumartesi günü ateşkes sonrası atılacak adımlara ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere ilk olarak Ermenistan'ın başkenti Erivan'ı ziyaret etti. 

Burada Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve Başbakanı Paşinyan ile görüşen Lavrov temaslarının ardından açıklamalarda bulundu. 

Sarkisyan ve Paşinyan ile Dağlık Karabağ'la ilgili olarak Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında 9 Kasım'da imzalanan ortak açıklamanın uygulanması konusunu ele aldıklarını aktaran Lavrov, söz konusu açıklamanın çözümünün "tek yolu" olduğuna dikkati çekti.

Lavrov, "Bu açıklamayla ilgili sadece yurt içinde değil, yurtdışında da şüphe oluşturma girişimleri kabul edilemez" diye konuştu.

Lavrov sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ermenistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, açıklamanın ciddi sorunların çözülmesine ve insanların hayatlarının kurtarılmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Onlar, anlaşmanın gelecekte de uygulanması konusunda bağlılıklarını teyit etti" 

BAKÜ'YÜ DE ALİYEV'LE GÖRÜŞTÜ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Erivan'ın ardından Bakü'de de temaslarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edilen Lavrov düzenlediği basın toplantısında, "Rusya Devlet Başkanı, 17 Kasım'da Dağlık Karabağ'la ilgili röportajında Türkiye'nin bölgedeki rolünden ayrıntılı bir şekilde bahsetti. Türkiye bu bölgede gerçek bir faktördür. Sadece bu bolgede değil. Türkiye bizim birçok yönden ortağımız.

Tıpkı Ermenistan dış politika ortaklarını seçtiği gibi, elbette egemen Azerbaycan da dış politika ortağını seçme hakkına sahiptir. Türkiye ile Azerbaycan topraklarinda ortak Rus-Türk denetleme merkezi kurulması konusunda Azerbaycan'a destek olmamız yönünde prensipte anlaşmamız var. Merkez, Dağlık Karabağ ve çevresinde ateşkesi teknik araçlarla uzaktan izleyecek. Bu, ateşkesin istikrarını sağlamada ek bir faktör olacak." ifadelerini kullandı.

"Paşinyan anlaşmaya bağlılığını teyit etti" ile ilgili etiketler Sergey Lavrov Azerbaycan Bakü Erivan Ermenistan İlham Aliyev paşinyan
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.