Paşinyan açıkladı: Ermenistan profesyonel ordu kuruyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modelini örnek alacağını açıklayan ve ordusunda ‘komando’ birlikleri yetiştireceğini açıklayan Azerbaycan lideri Aliyev’in açıklamasının ardından, Ermenistan liderinden ‘profesyonel ordu kurulacak’ çıkışı geldi.

Ermenistan lideri Nikol Paşinyan, televizyonda verdiği bir röportajda Ermeni ordusundaki yeni reformları ve ordunun özünün neye dayanacağını açıkladı.

PAŞİNYAN: ORDU REFORM AŞAMASINDA

Ermenistan merkezli medya kuruluşu ArmenPress'in haberine göre; Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Halk TV’ye verdiği röportajda, ordunun savaşa hazır haline nasıl hazırlandığının sorulması üzerine, Ermeni ordusunun reform aşamasında olduğunu, hükümetin profesyonel bir ordu kurmayı amaçlayan reformları gerçekleştirmeye kararlı olduğunu söyledi.

‘ÖZÜ SADECE SAVUNMA MANTIĞINA DAYANACAK’

“Ordumuz reform aşamasında. Ve Ermenistan Cumhuriyeti’nde, özü sadece savunma mantığına dayanan profesyonel bir ordu kurmayı amaçlayan reformları gerçekleştirmeye kararlıyız”, dedi.

Paşinyan, Hükümetin eylem planında Ermenistan’ın herhangi bir askeri saldırı düzenlemeyi düşünmediğini kaydettiklerini hatırlattı ve “Ermeni Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan topraklarını ve sınırlarını olası saldırganlıklara karşı uygun şekilde savunmalıdır. Tek hedefimiz bu” diye ekledi.

 

Kaynak: M5

 

Kaynak: M5

Paşinyan açıkladı: Ermenistan profesyonel ordu kuruyor! ile ilgili etiketler Ermenistan Ordu paşinyan profesyonel armenpress
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.