Partilerin kurultay tarihleri belli oldu

Koronavirüs salgını sonrası, toplu etkinliklerin yasaklanması nedeniyle Mart ve Nisan aylarında partilerin yapılması gereken olağan kurultay toplantıları netlik kazanmaya başladı. AK Parti, ilçe kongrelerine Ağustos ayında başlayacak. MHP Olağan Büyük Kurultay'ı 14 Mart 2021 tarihinde yapacak. CHP'nin 28-29 Mart'ta ertelenen olağan kurultayın Sağllık Bakanlığı'nın onayından sonra Temmuz ayı son haftası olarak planlanıyor.

Siyasi partilerin koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen kongreleri, tedbirlere uygun şekilde başlatılacak. Normalleşme süreciyle birlikte, siyasi partiler de kongre takvimini yeniden değerlendirmeye aldı. AK Parti, ilçe kongrelerine kaldığı yerden devam edecek. Kongreler ağustos ayında, koronavirüs tedbirlerine uygun yeni bir modelle başlayacak.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Biz 187 civarında ilçe kongremizi tamamlamıştık. 780 civarında kongremiz bekliyor. COVID süreci ara verdirdi. Ağustosta başlamak gibisinden bir değerlendirmemiz var. Tabii, COVID tedbirlerine uygun bir model oluşturacağız" dedi.

MHP 2021 MART AYINDA YAPACAK 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın,  MHP Başkanlık Divanı toplantısının ardından kurultay tarihini açıkladı. Yalçın, “Partimizin 13. Olağan Büyük Kurultayı’nın 14 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılmış ve kurultay kararının, 19 Haziran günkü MYK toplantısının gündemine alınması uygun görülmüştür” dedi.

CHP BAKANLIKTAN YAZI BEKLİYOR 

Sağlık Bakanlığı'ndan 37. Olağan Kurultay için "Açık alanda yapabilirsiniz" cevabını alan Cumhuriyet Halk Partisi, bakanlıktan resmi yazı almak istiyor. Bunun için parti genel sekreteri, bakanlığa resmi yazı yazacak. Açık veya kapalı alanda kurultay hangi şekilde yapılabilecekse buna dair bakanlıktan resmi yazı talep edilecek. CHP'de  37'nci Olağan Kurultayın Temmuz ayının son haftasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Partilerin kurultay tarihleri belli oldu ile ilgili etiketler MHP CHP Kurultay akp parti tarih
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.