Paris'te açık hava pisuvarları!

Paris'te Belediye sokaklara açık hava pisuvarları kurdu. Bazı kuruluşlardan 'cinsiyetçi' yaklaşımı yapılarak tepki gösterildi.

Paris sokaklarındaki yoğun idrar kokularına karşı belediye tarafından alınan kararla, kentin turistik yerlerine pisuvarlar yerleştirdi. ‘Ekolojik ve kokusuz’ olduğu belirtilen pisuvarlar kentte yaşayanlar tarafından eleştirilirken, bazı sivil toplum kuruluşları pisuvarları 'cinsiyetçi' denerek eleştirdi.

Seine Nehri kenarlarına kırmızı renkli, dikdörtgen şeklinde saksıya benzer açık hava pisuvarları konuldu. ‘Uritrottoirs’ adı verilen bu pisuvarlarda, idrarın biriktiği kısımda kuru samanın bulunduğu ve su israfının önüne geçileceği ifade edildi.

Paris'te açık hava pisuvarları!

SAMAN KOKUYA ENGEL OLACAK

Cumhuriyet'te yer alan habere göre pisuvarların içi ise, idrar kokusunu önlemek amacıyla samanla dolduruldu. Bu samanlar daha sonra toplanacak ve kompost olarak kullanılacak. Kent yetkilileri, bir yıl boyunca biriken idrarın, 400 metrekarelik buğdayı döllemek için gerekli olan azot, fosfat ve potasyum miktarını taşıdığını belirtti.

Paris'te açık hava pisuvarları! - Resim : 2

CİNSİYETÇİ BULUNDU

Paris’te daha önce üç farklı noktaya yerleştirilen bu pisuvarların yerleri ve kullanımı ise tartışma konusu oldu. Kimi vatandaşlar, halka açık, kalabalık yerlerde bulunmasından şikayetçi olurken kimileri ise pisuvarları kullanışlı ve sağlıklı buldu. Ayrıca bazı sivil toplum örgütleri, pisuvarların cinsiyetçi olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Paris'te açık hava pisuvarları! ile ilgili etiketler Paris pisuvar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.