Paris Ulu Cami yöneticisi, Macron için oy kullanma çağrısı yaptı!

Fransa'daki Müslümanlar, 'kötü' ve 'çok daha kötü' iki aday arasında seçim yapacak. Paris Ulu Cami Yöneticisi Chems-Eddine Hafız, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a oy verilmesi çağrısında bulundu. Macron'un rakibi olan Marine le Pen ise ırkçı ve ayrımcı söylemlerinin yanısıra düpedüz İslam düşmanı olmasıyla da tanınıyor. Ülkedeki müslümanların, le Pen'in seçilmesi durumunda Macron'u arayacakları yorumları gündeme gelmeye devam ediyor.

Paris Ulu Cami Yöneticisi Chems-Eddine Hafız, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a oy verilmesi çağrısında bulundu.

Hafız, Paris Ulu Cami'nin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fransa'nın ve Müslüman vatandaşların bir dönüm noktasına girdiğini belirtti.

Fransa ve Müslüman vatandaşları dahil olmak üzere tüm toplumun kaderinin cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda sandıkta belirleneceğine işaret eden Hafız, 24 Nisan'daki seçimin ikinci turunda mevcut Cumhurbaşkanı Macron'dan yana oy kullanılmasını istedi.

Hafız, demokrasiye rağmen Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin ve yanıltıcı bilgilerin yayılmaya devam ettiğine dikkati çekti.

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

Paris Ulu Cami yöneticisi, Macron için oy kullanma çağrısı yaptı! ile ilgili etiketler Fransa Paris seçim Ulu Camii macron oy le pen
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.