Paris Saint Germainli yıldız LGBTQ+ formasını giymedi!

PSG'nin yıldız oyuncusu Idrissa Gana Gueye, LGBTQ+ temalı formayı giymek istemediği için Montpellier maçına çıkmadı. PSG'nin teknik direktörü Pochettino ise oyuncusunu koruyarak, "Gana Gueye kişisel nedenlerinden dolayı forma giyemedi. Kendi kararına saygı duyuyorum." dedi.

Fransa'da yaşanan olay sosyal medyada gündem oldu. PSG'nin yıldız orta sahası Idrissa Gana Gueye, Cumartesi günü oynanan Montpellier maçına, gökkuşağı bayrağına sahip bir formayla oynamak istemediği için çıkmadı.

 Yıldız oyuncu Gueye, takımla birlikte stadyuma kadar geldi fakat maça çıkmadı. Konuyla ilgili konuşan teknik direktör Pochettino ise oyuncusuna sahip çıktı. Gueye'nin kişisel nedenlerden ötürü takımdan ayrı kaldığını söyledi.

Gueye'nin yokluğu, LGBTQ+ topluluğunun sembolü olan gökkuşağı bayrağını takmayı reddettiği için maçı kaçırıp kaçırmadığına dair soruları gündeme getirdi.

Geçen hafta sonu Ligue 1'in tüm maçlarında, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün için bir girişimin parçası olarak, oyuncuların forma numaralarında ve kaptanların kol bantlarında bayrak vardı.

"YAPTIRIM UYGULANMALI"

Konuyla alakalı LGBT+ Spor Federasyonu Başkanı Eric Arassus açıklamada bulundu.

Arassus, "Idrissa Gueye'ye yaptırım uygulanmalı, o mükemmel bir oyuncu ancak din spora karışmamalı.." ifadelerini kullandı.

Maçtan sonra teknik direktör Mauricio Pochettino'ya Idrissa Gueye'nin Montpellier'ye gelmesine rağmen neden maç kadrosunda olmadığı soruldu.

Mauricio Pochettino, 'kişisel sebepler' nedeniyle Idrissa Gueye'nin maç kadrosunda olmadığını söyledi.

Paris Saint Germainli yıldız LGBTQ+ formasını giymedi! ile ilgili etiketler Paris Saint-Germain
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.