Paris İklim Anlaşması'na karşı çıkanlar hedefine Garanti Bankası'nı aldı

Garanti Bankası'nın müşterilerinin karbon ayak izlerini takip etmeleri için geliştirdiği uygulama iklim değişikliğinin olmadığını iddia edenlerin tepkisini çekti. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda bankada hesabı olanların hesaplarını kapatmaları yönünde çağrılar yer aldı.

İnsanlığın en büyük sorunlarından biri olan küresel iklim değişikliğine karşı yapılan uygulamaların bazı kesimlerin tepkisini çekiyor. Paris İklim Anlaşması ve 'karbon ayak izi' uygulamasına karşı çıkanlar Garanti Bankası'nı hedef aldı. Küresel iklim değişikliğinin olmadığını iddia edenler, Garanti Bankası'nın mobil uygulamasında yer alan 'Ekolojik durum' sekmesine karşı çıkarak, bankadaki hesapların kapatılması çağrısı yaptı.

Bankanın geçtiğimiz aylarda başlattığı uygulama ile iklim değişikliği ile mücadele için karbon ayak izlerini takip etmelerini amaçlıyordu.

Paris İklim Anlaşması'na karşı çıkanlar hedefine Garanti Bankası'nı aldı

Ancak bazı kesimler, bu uygulamanın 'küresel güçlerin oyunu' olduğunu iddia ediyor. Daha önce koronavirüs aşısına karşı çıkan ve pandeminin olmadığını iddia edenlerin şimdi de iklim değişikliğini reddetmeleri dikkat çekiyor.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda "Daha öne pandemi yalanını ortaya atanların şimdi de Paris İklim Anlaşması ile insanları hedef aldıkları" iddia ediliyor.

Söz konusu paylaşımlarda "Garanti hesabını kapat" etiketi kullanılarak insanların Garanti Bankası'ndaki hesaplarını kapatmaları yönünde çağrılar yapılıyor.

Paris İklim Anlaşması'na karşı çıkanlar hedefine Garanti Bankası'nı aldı ile ilgili etiketler Sosyal Medya Garanti Bankası karbon ayak izi ekolojik durum paris iklim anlaşması küresel iklim değişikliği
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.