Paris Büyükelçiliği görevine Macron'un sınıf arkadaşı atandı

Gazeteci Ömer Aydın, Tunus Büyükelçisi Ali Onaner'in Paris Büyükelçisi olarak görevlendirildiğini açıkladı. Onaner daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sınıf arkadaşı olduğunu açıklamıştı.

Diplomatik kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kritik görevlere yeni isimlerin atandığını açıkladı.

Bu atamalar arasında dikkat çeken bir isim yer aldı. 

''MACRON'UN SINIF ARKADAŞI PARİS BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE ATANDI''

Gazeteci Ömer Aydın, Tunus Büyükelçisi Ali Onaner'in Paris Büyükelçisi olarak görevlendirildiğini iddia etti.

Paris Büyükelçiliği görevine Macron'un sınıf arkadaşı atandı

Aydın paylaşımında, ''Tunus Büyükelçisi Ali Onaner, Paris Büyükelçisi olarak görevlendirildi. Fransa’yı iyi bilen, daha önce de Paris’te görev yapmış Onaner, Macron’un sınıf arkadaşı aynı zamanda. Hayırlı olsun.'' ifadelerini kullandı.

Onaner daha önce Macron'un sınıf arkadaşı olduğunu açıklamış ve Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına sosyal medya üzerinden tepki göstermişti.

Paris Büyükelçiliği görevine Macron'un sınıf arkadaşı atandı - Resim : 2

GERGİNLİĞİ DÜŞÜRECEK HAMLE Mİ?

Son dönemde İslam'ı ve Müslümanlığı hedef alan açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sık sık sert sözlerle eleştirilen Macron'un, söz konusu atamaya ilişkin ne düşündüğü merak ediliyor.

Diplomatik kaynaklar, iki ülke arasındaki gerilimin bu atama ile düşebileceğini iddia etti.

 

 

Paris Büyükelçiliği görevine Macron'un sınıf arkadaşı atandı ile ilgili etiketler Fransa Türkiye atama Büyükelçilik ali onaner macron sınıf arkadaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.