Paris Adama Traole için alev alev!

ABD'de polisin boynuna diziyle uyguladığı baskı sonucu ölen George Floyd sadece ABD'yi değil Paris'i de yaktı. Floyd'un ölümü ile 2016'de jandarma tarafından benzer şekilde öldürülen Adama Traole'yi hatırlayan Fransızlar başkentin altını üstüne getirdi. Traole için adaletin yerine gelmediğine inanan göstericiler çevredeki işyerlerini, araçları yaktı. Binlerce kişinin katıldığı gösterilerde ABD bayrağı da yakıldı.

ABD'nin onlarca eyaletinde şiddet olayları yaşanıyor. Sebebi ise George Floyd adlı siyahinin polis tarafından gözaltına alınırken boynuna uygulanan baskı sonucu öldürülmesi. 

Floyd'un ölümünün bir benzeri 2016'da Fransa'da yaşanmıştı. 

Adama Traole adlı siyahi şüpheli Jandarma tarafından yere yatırılıp kelepçelendi. Gözaltıyı yapan jandarmalardan biri diziyle Adama'nın boynuna bastırıyordu. 

Ancak Traole bu gözaltının ardından götürüldüğü karakolda öldü. 

Traole gözaltı ile ölümü arasında sadece 1 saat hayatta kalmıştı.

ABD'de polisin boynuna yaptığı baskı sonucu yaşamını yitiren Floyd'un ölümüyle Traole'nin ölümünü hatırlayan Fransızlar sokaklara döküldü. 

Adama Traole için adaletin yerini bulmadığına inanan göstericiler Paris'in altını üstüne getirirken, yakıp yıktı. 

Sosyal medyadaki paylaşımlara göre polisin gazla müdahale ettiği gösterilerde çok sayıda kişinin yaralandı. Herhangi bir can kaybı olup olmadığı ise şu ana kadar açıklanmış değil. Yaralı sayısı hakkında da şu ana kadar resmi bir açıklama bulunmuyor. 

Fransa'da aynen ABD'deki gibi olayların başka kentlere sıçramasından korkuluyor. 

Paris Adama Traole için alev alev! ile ilgili etiketler Fransa Paris protesto George Floyd adama traole
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.