Paraplegia nedir? Parapleji neden olur?

Paraplegia nedir merak ediliyor. İnsan vücudu her türlü hastalığa açık bir yapıya sahiptir. Kas ve iskelet sisteminde yaşanan sorunlar, yaşam kalitesini ciddi manada etkileyebiliyor Parapleji de diğer adıyla omurilik felci, her iki bacakta da his kaybı olarak bilinmektedir. Peki parapleji neden olur? Tedavisi nasıldır?

Parapleji ya da diğer adıyla omurilik felci, yaşayan kişiyi ciddi manada etkileyen bir hastalıktır. Parapleji hastasında her iki bacakta da ciddi his kaybı vardır.

PARAPLEJİ NEDİR?

Parapleji diğer bir ismi ile omurilik felci olarak bilinmektedir. Her iki bacakta ve mide ile bel bölgesini kapsayan alanda his kaybı yaratan bir hastalıktır. Parapleji hastalığında kişinin her iki bacağında da hareket vardır. Ancak herhangi bir yardım almadan hareket etmesi mümkün olmaz. Ciddi oranda güç kaybı nedeniyle kişi tek başına ayağa kalkamaz ya da herhangi bir hareket gerçekleştiremez. Bu hastalık pek çok sebepten dolayı meydana gelebilmektedir.

- Düşme
- Kurşun yarası
- Motosiklet veya araba kazaları

Omuriliği çevrelemiş olan kemik yapısında ciddi oranda kayma ile beraber bu problem ortaya çıkar. Omurilik felcine sebep veren bu sorunlar, aynı zamanda doğuştan gelen bazı genetik etkiler kapsamında da yaşanabiliyor.

Paraplegia nedir? Parapleji neden olur? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı parapleji nedir paraplegia
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.