Papiss Cisse Fenerbahçe için İstanbul'a geldi

Fenerbahçe Tanzanyalı Samatta'nın ardından Papiss Cisse'yi de kadrosuna katıyor. Sarı lacivertli kulüp ile her konuda anlaşan 35 yaşındaki Senegalli yıldız akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Geçtiğimiz sezon Alanyaspor forması altında Süper Lig'de 29 maça çıkıp 22 gole imza atan oyuncu sağlık kontrolünün ardından 1+1 yıllık sözleşmeye imza atacak.

2020-2021 futbol sezonunun transferdeki en hızlı takımı olan Fenerbahçe bir yıldızı daha kadrosuna katmak üzere.

Son olarak Tanzanyalı golcü Samatta'yı kiralık olarak kadrosuna katan Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon Alanyaspor’da Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda toplam 34 maçta 26 gol atan Senegalli forvet ile her konuda anlaşmaya vardı.

Papiss Cisse Fenerbahçe için İstanbul'a geldi

1+1 YILLIK ANLAŞMA İMZALANACAK

Fenerbahçe’nin söz kestiği Papiss Cisse dün akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Bugün sağlık kontrollerinden geçecek olan golcü ertesi gün ise kendisini 1+1 yıllığına sarı lacivertli takıma bağlayacak imzayı atacak.

Cisse’nin ikinci yılı oynadığı maç sayısına göre opsiyonun devreye gireceği de gelen bilgiler arasında.

Papiss Cisse Fenerbahçe için İstanbul'a geldi - Resim : 2

HAVAALANINDA, ‘FENERBAHÇE İÇİN BURADAYIM’ DEDİ

İngiltere’nin Manchester kentinden kalkan tarifeli uçakla saat 16.45’te İstanbul Havalimanı’na ulaşan Papiss Cisse, havalimanında basın mensuplarına transferine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erol Bulut ile çalışmayı çok istediğini söyleyen Cisse, “Ancak henüz bir anlaşma yok. Görüşmeye geldim. Fiziksel durumumla ilgili bir sıkıntı yok” diye konuştu.

“Beşiktaş ile görüştün mü” sorusuna da yanıt veren Senegalli oyuncu, “Beşiktaş ile bir görüşmem olmadı, Fenerbahçe için buradayım” dedi.

Cisse ayak üstü yaptığı kısa açıklamanın ardın Fenerbahçeli yetkililerle bir araya gelmek için havalimanından ayrıldı.

Papiss Cisse Fenerbahçe için İstanbul'a geldi - Resim : 3

EROL BULUT CISSE'Yİ ÇOK İSTİYORDU

Bu sezon başında sarı lacivertli takımın başına geçen Teknik Direktör Erol Bulut eski oyuncusu olan Cisse'yi Fenerbahçe'de görmeyi çok istiyordu.

Bonservisi elinde olan 35 yaşındaki oyuncu Samatta'nın alternatifi olarak kadroya katılacak. 

Sarı lacivertlilerde ikinci santroforun da imza atmasının ardından gözler kanat oyuncusuna çevrilecek. 

SÜPER LİG'DE 38, PREMIER LİG’DE 37 GOL ATTI

Futbol kariyerine Fransız ekibi Metz’de başlayan Papiss Cisse, Freiburg, Newcastle United, Shandong Luneng ve Alanyaspor’da forma giydi.

Premier Lig’de yıllarca oynayan Cisse 117 maçta 37 gol 10 asistlik performans gösterdi. Milli Takım’da da 37 maçta forma giyen Cisse 17 gole kaydetti. 

Alanyaspor'da iki sezonda 58 maça çıkan Senegalli yıldız toplamda 38 gol attı. Cisse Türkiye kupasında da 7 maçta 4 gol kaydına muvaffak oldu. 

Papiss Cisse Fenerbahçe için İstanbul'a geldi - Resim : 4

JOSEF SURAL’IN ÖLDÜGÜ KAZADA ARAÇTAYDI

29 Nisan 2019'da geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden Aytemiz Alanyaspor'un Çek futbolcusu Josef Sural ile aynı araçta olan Cisse İngiliz basınına verdiği röportajda hayatta kaldığı için şanslı olduğunu söylemişti.

Senegalli golcü, “Korkunç bir kabustu, unutmaya çalışıyorum. O kazada hayatta kaldığım için, şu anda yaşadığım için gerçekten şanslıyım. Elimden geleni yapıyorum ve insanlara hala hayatta olduğumu kanıtlamaya çalışıyorum” demişti. Olayla ilgili açılan davada mahkemeye tanık olarak da katılan Papiss Cisse kaza anını ise şöyle anlatmıştı:

“Daha önce dediğim gibi her şey çok hızlı gelişti. Kaza kulübe kısa bir mesafe kala oldu. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Oturduğum yerden şoförün yüzünü görmüyordum. Arkada oturarak telefonda oyun oynuyordum. Şoförün uyuyup uyumadığını bilmiyorum. Benim hatırladığım tek şey Sural’ın yüzü.”

“BİRİNE ÇARPTIĞIMIZI DÜŞÜNDÜK”

“Kazadan sonra şoför yaralılara yardım etti mi?” sorusuna Cisse, “Kaza anında biz ilk olarak birine çarptığımızı düşündük. Minibüsten inip geriye doğru gittiğimizde yerde yatan biri vardı. Ben ‘Ah birine çarpmışız’ dedim. Şoförün ise Sural’a yardım ettiğini görmedim. Toplantı hakkında bir bilgim yok” yanıtını verdi.

“NEWCASTLE TARAFTARI DÜNYANIN EN İYİSİ”

Verdiği bir röportajda 2012-2016 yılları arasında oynadığı Newcastle United'ın kariyerindeki en önemli kulüp olduğunu da belirten Cisse, “Bana göre, Newcastle United taraftarı dünyanın en iyi taraftarı. Bazen arkadaşlarımla oturuyorum ve Newcastle United taraftarlarının adımı söylediği videoları izliyorum. Onları unutamam. Her zaman benim bir parçam olarak kalacaklar, Newcastle'ı seviyorum. Kalbimdeki takım. Oynadığım her takımda her şeyimi verdim ve ayrıldığımda, artık geçmişte bıraktım ancak Newcastle United öyle olmadı. Newcastle'a bir taraftar olarak dönmek, benim hayalim” diye konuşmuştu.

Papiss Cisse Fenerbahçe için İstanbul'a geldi ile ilgili etiketler Alanyaspor Fenerbahçe Süper Lig Senegal Fransa Papiss Cisse

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.