Papatya çayı faydaları nelerdir?

Pek çok farklı amaç için kullanılan papatya çayı insanlık tarihinin bilinen en eski yabani bitkilerinden biridir. Sağlık sorunlarının yanında güne enerjik ve zinde başlamanıza yardımcı olan papatya çayı hakkında daha çok bilgi haberimizde...

Doğal tadının yanı sıra vücuda çeşitli yararlar sağlayan popüler bir içecek olan papatya çayı, papatya çiçeklerinin toplanıp kurutulmasıyla elde edilir. Papatya çayının faydaları, farklı türlerde antioksidanlar barındırmasından kaynaklanmaktadır. Bu antioksidanların bazıları, kalp hastalığı ve kanser de dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanma risklerini azaltmada rol oynayabilmektedir. Papatya çayı aynı zamanda, gastrointestinal sisteme (sindirim sistemi) ve uykuya yardımcı olabilecek özelliklere sahiptir. 

Papatya çayı faydaları nelerdir?

PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

- Papatya çayı uyku kalitesini arttırır.
- Kanseri önlemeye yardımcı olur.
- Papatya çayının kan şekeri kontrolü üzerinde faydaları vardır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Anksiyete ve depresyonu hafifletmek
- Cilt sağlığını iyileştirmek
- Kemik kaybını önlemek

PAPATYA ÇAYI NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Uzmanlar, papatya çayının gün içerisinde 1 ya da en fazla 2 fincan içilmesi gerektiğini belirtiyor. Eğer özel bir bitki reçetesi kullanmıyorsanız ve bitki uzmanı tarafından size farklı bir kullanım şekli önerilmemişse gün içinde içeceğiniz her bir fincan papatya çayı arasının en az 2-3 saat arası olmasına dikkat etmelisiniz.

Papatya çayı faydaları nelerdir? - Resim : 2

PAPATYA ÇAYININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Papatya çayı içmek çoğu insan için hiçbir risk teşkil etmez ancak papatya ailesinden olan yakup otu ve krizantem gibi bitkilere alerjisi olan bireylerde, papatya alerjisi de ortaya çıkabilir. Ayrıca papatya içeren kozmetik ürünler, göz ile doğrudan temas ederse tahrişe neden olabilir. Dahası bu tahriş konjonktivite yol açabilir.

Küçük çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde papatya çayı içmenin güvenliliği araştırılmamıştır. Bu nedenle eğer siz ya da bir yakınınız bu özellikleri taşıyorsa, papatya çayı içmeden önce bir doktora danışılmalıdır. Şu ana kadar papatya çayı içmenin yaşamı tehdit eden yan etki veya toksisite oluşturduğu hakkında herhangi bir rapor bulunmamaktadır.

Papatya çayı faydaları nelerdir? ile ilgili etiketler Çay papatya çayı faydaları zararları nasıl içilir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.