Papa'nın hoşgörü çağrısı sonuç vermedi! İdam edilen katilin son isteği şaşırttı...

ABD'de 1994 yılında 3 mağaza çalışanını çekiçle öldüren zihinsel engelli Ernest Johnson bugün idam edildi. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in hoşgörü çağrısına rağmen idam edilen Johnson'ın son isteği ise hamburger menüsü ve milkshake oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletinde 27 yıl önce zihinsel engelli Ernest Johnson, soygun yaptığı sırada üç market çalışanını öldürdü. 

İdam cezasına çarptırılan Johnson'ın avukatları, Johnson'ın küçük bir çocuğun zihinsel kapasitesine sahip olduğuna ilişkin birden fazla IQ test sonucunu mahkemeye sunup, idam cezasının uygun olmadığını savunarak infazın durdurulmasını talep etmişti.

ABD YÜKSEK MAHKEMESİ İNFAZIN DURDURULMASINI REDDETTİ

ABD Yüksek Mahkemesi, Johnson'ın infazının durdurulmasını ve davanın tekrar ele alınmasını reddetti.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis ve iki Kongre üyesinden de destek bulan Johnson'a yönelik hoşgörü talebinin reddedilmesinin ardından 61 yaşındaki Johnson, 1994'te işlediği 3 cinayet nedeniyle idam edildi.

 

"HESAPLAMA VE PLANLAMA YETENEĞİNI AÇIKÇA YANSITIYOR"

İnfaz kararını destekleyen Başsavcı Eric Schmitt yaptığı açıklamada, Johnson’ın eylemlerinin "etkili bir şekilde planlama, strateji oluşturma, hesaplama ve planlama yeteneğini açıkça yansıttığını" söyledi.

Johnson'ın ölümünden önce bir mektup kaleme aldığı ve işlediği suçlar için özür dilediği öğrenildi. Johnson'ın ayrıca, ailesine, arkadaşlarına ve avukatlarına destekleri için teşekkür ettiği belirtildi.

PAPA HOŞGÖRÜ ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Johnson’ın avukatları, 61 yaşındaki adamın fetal alkol sendromuyla dünyaya geldiğine ve beyin tümörünün alınması için 2008'de geçirdiği ameliyattan sonra beyin dokusunun 5'te 1'ini kaybettiğine dikkat çekmiş, Johnson'un söz konusu durumu nedeniyle idam cezasının uygun olmadığını öne sürmüştü.

 

Avukatlar ayrıca, zihinsel engelli ABD'lilere idam cezası verilmesinin ABD Anayasası’nda "acımasız ve olağandışı cezaları" yasaklayan bölümü ihlal ettiğini ileri süren 2002 tarihli bir Yüksek Mahkeme kararını emsal göstermişti.

2018’de kilisenin idam cezasına bakış açısını değiştiren Papa, geçtiğimiz hafta temsilcisi aracılığıyla Missouri Valisi Mike Person'a, "Johnson'ın insanlığı ve tüm insanların yaşamının kutsallığı hakkındaki basit gerçeği önünüze koymak isterim" sözlerini iletmişti.

SON ARZUSU HAMBURGER VE MILKSHAKE OLDU

Johnson, bugüne kadar idam edilenlerin aksine dikkat çeken bir istekte bulundu. İdam mahkumu, ölmeden önce hamburger ve milkshake yemek istediğini söyledi. Johnson, son lokmalarını yuttuktan sonra ABD saatiyle 18.10'da idam edildi.

 

Papa'nın hoşgörü çağrısı sonuç vermedi! İdam edilen katilin son isteği şaşırttı... ile ilgili etiketler Papa ABD Soygun zihinsel engelli hamburger milkshake
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.