Irak ziyareti ile FETÖ'nün ne ilgisi var? Şok olacaksınız...

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, Papa'nın Irak ziyaretinde kullandığı söylemlerin FETÖ'nün geçmişte kullandığı "Dinler arası diyalog" söylemleri ile paralel olduğunu belirterek, kullanılan dilin İslam dünyası için çok tehlikeli olduğunun altını çizdi.

Papa Francis'in Irak'a yaptığı ziyaret tartışma konusu olmaya devam ediyor. Son olarak Papa'nın gelişi nedeniyle bastırılan pulda Türkiye'nin doğu ve güney doğu illerinin de içine alındığı sözde haritanın yer alması büyük tepki çekti.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, Haber Global canlı yayınında yaptığı açıklamada söz konusu ziyaretin gözlerden kaçan bir ayrıntısını paylaştı.

Ağar, Papa'nın söylemlerinin FETÖ'nün geçmişte kullandığı "dinler arası diyalog" söylemleri ile paralellik gösterdiğini vurgulayarak, "FETÖ 'İbrahimi dinler' derdi hatırlayınız lütfen. Hoşgörüden, dinler arası diyalogdan bahsederdirdi. Papa, aynı şeyleri kendine yakışan şekilde söyledi" şeklinde konuştu.

Ziyarette, Türkiye'yi yakından ilgilendiren çok sayıda sembolik mesaj verildiğine dikkat çeken Abdullah Ağar, şu açıklamalarda bulundu;

"Papa'nın ziyaretinde semboller üzerinden çok sayıda mesaj verilmeye çalışıldı. Bunlardan biri de Türkiye'nin doğu ve güneydoğu illerinin de yer aldığı sözde Kürdistan haritası. Bir diğer tarafıyla da Musul'daki kiliseler üzerinden verilen mesaj. Irak güvenlik kuvvetlerinin göğüslerine taktığı haclar, tarihi Ur kentine gitme ve Sistani ziyaretinin hepsinde hem Hıristiyanlara yönelik, hem Müslümanlara yönelik hem de kendisini Müslüman zannedenlere yönelik çok mesajı içinde barındırılıyor. Herkes işin görününen boyutuyla ilgilendiği için temel sorun ıskalanıyor. Biz bu güç piramidini tanımlarken en üste kavramları koyarız. Kavramların içinde ülküler, hedefler gibi soyut tanımlamalar vardır. Bunun altına jeopolitik, strateji, operasyonel boyut, taktik boyut yapılanır ve en altına da bizim asker diye tanımladığımız; yani Bir Türk askeri, bir ABD askeri nasıl tanımlanır' diye bir kişilik tanımlaması yaparız.

"İNANÇ VE DEĞERLERİ DİZAYN ÇABASI"

"Papa'nın ziyareti en üst katmana dair yapıldı. Yani inançlar, değerlerle ilgili bir dizayn fotoğrafı vardır işin içinde. Benim daha önce kurduğum cümle şuydu: İşgalden önce işgalciler oyunlarına haç takıyorlardı, işgalden sonra işgal edilenler boyunlarına haç takmaya başladılar. İşte ispatı burada. Yüzde 99'u Müslüman olan, değişik mezheplerden, bir devletin iradesiyle oluşmuş askerin üniformasıyla kendi iradesiyle olmadığı belli olan, hiçbir değeri ile örtüşmeyen bir haçın taktırılması söz konusu. Hiçbir asker bunu kendi iradesi ile yapmaz.

Bir diğer yandan Barzanilerin Papa geldiği zaman koymuş oldukları tavır ortada. Sadece Barzanilerin değil, Irak'ın kuzeyindeki yönetimlerin koydukları tavır ortada. Şunu anlıyorum ben: Bir gücü temsil ediyor Barzani. Yani Hıristiyanlığa ait olan bir gücü temsil ediyor ve o güce dair sürekli bir destek arayışı var. Ona yakın durma, beraber fotoğraf verme arayışı var. Bu da son derece önemli. Hakka ve haklılığa dair bir teveccühten ziyade güce dair ortaya konan bu teveccühün Orta Doğu coğrafyasına ödetmiş olduğu çok ağır bedeller var. Bu bedelleri başında da prangalar, gücün ve toprakların elden gidişi var. George Bush 'Ben burada bir haçlı seferi yapıyorum' diye bu toprakları işgal etti. Mesele Hıristiyanlığın, onunla birlikte Museviliğin, İslam'ın ve İslam'ın içindeki farklı mezheplerin kullanıldığı bir mesele bu. Bu mücadele Papa iyi polisi oynamak üzere görevlendirildi. Nasıl bir Misyon?"

"FETÖ İLE YAPTIĞI MİSYONU DEVAM ETTİRİYOR"

"FETÖ ile birlikte yaptığı misyonu devam ettiriyor aslında. FETÖ 'İbrahimi dinler' derdi hartılayınız lütfen. Hoşgörüden, dinler arası diyalogdan bahsederdirdi. Papa, aynı şeyleri kendine yakışan şekilde söyledi. Gidip 4 bin 500 yıllık Ur şehrini ziyaret etti. 'İbrahimi dinler' kavramı bizim için çok tehlikeli bir kavram. Bizim inancımızda tahrip edilmiş dinler var, bir tek Hak Din var. Hıristiyanlık ve Yahudilik dinlerinin kitapları tahrip edildiği için hak din olarak kabul edilmezler İslam içinde. Tek din vardır Allah'a göre, İslam'dır. Şimdi siz '3 hak din vardır' cümlesini kurmaya başladığınız andan itibaren inanç adına son derece tehlikeli bir kumara girersiniz. Bu, sadece orada kalmaz. Ayrıca siyasete ve jeopolitiğe yansır. Temelde FETÖ'nün yapmaya çalıştığı iş buydu zaten. Yani Hıristiyanlığı ve Yahudiliği hak kabul eden bir İslam modeli. Bizim Hıristiyanların ve Musevilerin inançlarına karşı büyük bir saygımız var. Onların dini bizi ilgilendirmiyor. Ama burada bir oyunla karşı karşıya kalınca son derece uyanık olmak gerekir. İslam dünyası senin inançlarını yok eden bir operasyonla karşı karşıya. Bunun çok iyi anlaşılması gerekir ama İslam dünyası bunu anlayacak bilgi birikimi seviyesinde değil."

Irak ziyareti ile FETÖ'nün ne ilgisi var? Şok olacaksınız... ile ilgili etiketler Papa Irak FETÖ Abdullah Ağar ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.