Papa'dan Hristiyanları şoke eden tokat!

Papa Françis Aziz Petrus Meydanı'ndaki doğum sahnesini ziyaret ettikten sonra hacı olmak maksadı ile Vatikana gelenlerle tokalaşırken bir kadın Katoliklerin dini liderinin elini sıkıca tutup çekti. Bir an için dengesini kaybeden Papa'nın tepkisi ise oldukça sert oldu. Kadının elini birkaç kez tokatlayan Papa Françis daha sonra arkasını dönüp gitti.

Papa'nın tepki çeken tepkisi yeni yıl için toplanan binlerce Hristiyan'ın gözleri önünde yaşandı.

Aziz Petrus Meydanı'ndaki doğum sahnesini ziyaret ettikten sonra meydanda toplananların sırayla ellerini tutup sıkan Papa Francis arkasını dönüp gitmek isterken bir kadın tarafından elinden tutulup sertçe çekildi. 

Papa'dan Hristiyanları şoke eden tokat!

Bu hamle karşısında hazırlıksız yakalanan Papa sarsılıp düşmek üzereyken yanındaki görevlilerce tutuldu.

Papa'dan Hristiyanları şoke eden tokat! - Resim : 2Arkasını dönüp elinden çeken kadını gören Papa öfkesine yenilip hacı olma hayali ile meydana gelen kadının eline üst üste birkaç tokat attı.

Papa'dan Hristiyanları şoke eden tokat! - Resim : 3

Sonra da arkasını dönüp gitti. 

Papa'dan Hristiyanları şoke eden tokat! - Resim : 4

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françis'in bu hareketi Hristiyan dünyasında şok etkisi yarattı. 

Birçok kişi Papa'nın böyle bir durum karşısında bile öfkesine hakim olması gerektiğini söyledi. Ancak yaşanan olayın Papa Françis'in böyle bir sabrı olmadığını gösterdiğini belirten birçok Katolik tepkiyi gereksiz bulduğunu ifade etti. Papayı eleştirenler "Bir Papa böyle durumlarda nasıl hareket edeceğini bilmesi gerekir" dediler.

83 yaşındaki Papa Françis 2013 yılında geldiği makamda açık fikirleri ile Hristiyanlar arasında sempati yaratmıştı. Ancak bu olaydan sonra Papa'ya karşı aynı sempati duyulacak mı bunu da zaman gösterecek.

 

Papa'dan Hristiyanları şoke eden tokat! ile ilgili etiketler Papa hrıstiyan Vatikan papa françis katolik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.