Papa, Katolik okullarında yerlilere yapılanlar için Kanada'ya gidiyor!

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, eski yatılı okul bölgelerinde yerlilere ait isimsiz mezarlar bulunmasının ardından yerli halkla uzlaşma sürecinin bir parçası olarak Kanada’ya ziyaret gerçekleştirecek.

Kanada’da geçtiğimiz aylarda eski yatılı okul bölgelerinde Amerikan yerlilerine ait yüzlerce mezar ve kemik kalıntılarının tespit edilmesi ülke genelinde tepki çekmiş, protestolar sırasında çok sayıda Katolik kilisesinde art arda yangın çıkarılmıştı.

TOPRAKTAN FIŞKIRAN KEMİKLERE VATİKAN'DAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Vatikan’dan yapılan açıklamada, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in yerli halkla uzlaşma sürecinin bir parçası olarak Kanada’ya gitmesi için ülkedeki piskoposlar tarafından yapılan daveti kabul ettiği bildirildi.

Kanada’da Katolik kilisesine bağlı yatılı okullarda çocuk istismarı ve yetersiz beslenmeye maruz bırakılan yerli halktan kilise adına özür dilemesi çağrısıyla karşı karşıya olan Papa Francis’in söz konusu ziyaret için istekli olduğu belirtildi. Papa’nın ziyaretinin tarihinin ise daha sonra kararlaştırılacağı ifade edildi.

PAPA ACI ÇEKİYORUM DEDİ AMA ÖZÜR DİLEMEDİ

Papa Francis yerlilere ait isimsiz mezarların bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, acı çektiğini söyleyerek yerli halkların haklarına ve kültürlerine saygı gösterilmesi çağrısında bulunmuştu. Ancak Papa Francis, bazı Kanadalıların talep ettiği gibi doğrudan özür dilememişti. Ciddi suiistimallerin meydana geldiğini kabul eden Kanadalı piskoposlar ise eylül ayında özür dilemişti.

 

 

Papa, Katolik okullarında yerlilere yapılanlar için Kanada'ya gidiyor! ile ilgili etiketler Papa Kanada Okul kemik katolik ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.