Papa kararname imzaladı: NATO'nun kurucusu 'azizliğe' giden yolda!

Güney Amerika ülkesi Arjantin asıllı ve Katolik Hıristiyanların dini lideri olan Papa Francis, NATO'nun 'Latin Amerika'da iş birliği alanımızı genişleteceğiz' açıklamasından günler sonra ilginç bir kararnameyi onayladı: NATO'nun kurucu babası Robert Schuman'ı azizliğe giden resmi sürecin başlangıcı olarak 'saygıdeğer' ilan etti. 

Papa Francis, Avrupa Birliği ve NATO'nun ve Avrupa Birliği'nin kurucu babası kabul edilen Fransız devlet adamı Robert Shuman'ı azizliğe giden yola koydu. Papa, Shuman'ın 'kahramanca erdemlerini' tanıyan bir kararnameyi onayladı. 

AZİZLİĞE GİDEN YOLUN BAŞLANGICI

1963'de ölen Fransa'nın Lüksemburg doğumlu başbakanı Shuman, dini olarak 'resmen' saygıdeğer olacak. Bu statü ise, resmi olarak aziz ilan edilmeye giden yolun başlangıcı.

Roma Katolik Kilisesi'nin diğer kurallarına göre 'kutsal' olmak için 1 mucizenin kişiye atfedilmesi yeterliyken, 'azizlik' için ise en az 2 mucize gerekiyor.

Papa kararname imzaladı: NATO'nun kurucusu 'azizliğe' giden yolda!

NATO MUCİZESİ ARANIYOR

Eğer Robert Schuman'ın gerçekleştirdiği iki adet mucize bulunur ve Papa tarafından onaylanırsa, artık NATO'nun kurucu babası resmi olarak 'aziz' olabilir. Fakat Vatikan'ın araştırma yapmaya değer bulması için mucize iddialarının kanıtlarla desteklenmesi gerekiyor.

 

 

 

Papa kararname imzaladı: NATO'nun kurucusu 'azizliğe' giden yolda! ile ilgili etiketler Vatikan Papa NATO Kilise francis robert schuman ab aziz saygıdeğer kutsal katolik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.