İtalyanların efsanevi golcüsü Paolo Rossi, 64 yaşında vefa etti

İtalyan futbolunun efsane golcülerinden Paolo Rossi, 64 yaşında hayatını kaybetti. İtalyan televizyon kanalı RAI Sports, 64 yaşındaki Rossi'nin ölümünü duyurdu ve "Pablito" amansız bir hastalık sonrası vefat etti" ifadelerini kullandı. Rossi'nin eşi Federica Cappelletti de eşinin yaşama veda ettiğini Instagram hesabından duyurdu

İtalyan futbolu önemli bir ismi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. 1982 Dünya Kupası'nda zafere uzanan "Azzuriler"in gol kralı ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Paolo Rossi, 64 yaşında vefat etti.

Uzun süredir bir hastalıkla mücadele ettiği belirtilen efsanevi golcü, İtalya'nın RAI Sports kanalında yorumculuk yapıyordu.

Vicenza, Juventus, Milan ve Hellas Verona takımlarında top koşturan unutulmaz golcünün ölümünün ardında Juventus kulübü, geçtiğimiz günlerde vefat eden Arjantinli efsane Diego Armando Maradona'yla Napoli forması giydiği bir maçtan fotoğraf karesi paylaştı.

İtalyanların efsanevi golcüsü Paolo Rossi, 64 yaşında vefa etti

İtalya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki 44 yıllık hasretini sonlandırmasında baş rol oynayan ve turnuvada 6 kez ağları sarsarak gol kralı olan Rossi, İtalya'nın Batı Almanya'yı 3-1 mağlup ederek kupaya uzandığı final maçında da gol atma başarısı göstermişti.

Rossi, 1982 yılından itibaren yılın futbolcusuna verilmeye başlanan "Altın Top" ödülünün de ilk sahibi olmuştu.

İtalya'nın Toskana bölgesindeki Prato şehrinde 23 Eylül 1956'da doğan Rossi, kariyerinin tamamını ülkesinde geçirdi.

İtalyanların efsanevi golcüsü Paolo Rossi, 64 yaşında vefa etti - Resim : 2

"Gök Mavili" milli formanın simge isimlerinden biri olarak hatırlanan Rossi, kulüp kariyerinde en parlak dönemini Juventus'ta yaşadı.

Kariyerine Juventus'ta başlayan Paolo Rossi, ilk yıllarında sakatlıkların da etkisiyle beklenen performansı gösteremedi. Daha sonra Como, Vicenza ve Perugia'da görev alan İtalyan forvet, 1981'de Juventus'a döndü.

Siyah-beyazlı formayla kariyerinin zirvesine çıkan Rossi, birçok kupa sevinci yaşadı. Rossi, Michel Platini ve Zbigniew Boniek gibi yıldızların da yer aldığı Juventus'ta iki lig, birer İtalya Kupası, Avrupa Kupa Galipleri Kupası, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferleri elde etti.

Daha sonra Milan ile Hellas Verona'da top koşturan Rossi, 1987'de 31 yaşındayken aktif futbolculuk kariyerine son verdi ve ülkesinde televizyon yorumcusu olarak çalıştı. 

İtalyanların efsanevi golcüsü Paolo Rossi, 64 yaşında vefa etti ile ilgili etiketler Juventus Serie A Paolo Rossi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.