Panna Cotta nasıl yapılır? En pratik panna cotta tarifi ile benzersiz tatlı deneyimi

Panna Cotta tarifi ile misafirleirinize leziz bir tatlı sunmak isitiyorsanız haberimizi inceleyin. Tarif defterinize kaydedebileceğiniz Panna Cotta ile dilerseniz havuçlu dilerseniz de çikolata sosu ile hazırlanmış bir panna cotta'yı sunabilirsiniz. Peki panna cotta nasıl yapılır?

Görüntüsü ve oldukça leziz tadıyla tatlı repertuarınızı genişletecek bir panna cotta tarifine hazırlıklı olun. Özellikle havuçlu panna cotta için çılgın bir istek duyanlar ya da kan şekeri düşenler, panna cotta nasıl yapılır, en pratik panna cotta tarifini araştırıyor.

PANNA COTTA NASIL YAPILIR?

Böğürtlen Soslu Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler

400 ml.krema
200 ml.soğuk süt
1 adetvanilya çubuğu
1/2 su bardağıtoz şeker
3 yaprakjelatin
Böğürtlen sosu için:
1 su bardağıböğürtlen
1 tatlı kaşığıbuğday nişastası
1 çay bardağısu

https://yemek.com/tarif/bogurtlen-soslu-panna-cotta/ | Böğürtlen Soslu Panna Cotta Tarifi

Böğürtlen Soslu Panna Cotta Tarifinin Pişirme Önerisi

Vakitten tasarruf etmek için yaprak jelatinleri, mikrodalga fırında kısa sürede çözdürebilir ya da toz jelatin kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Böğürtlen Soslu Panna Cotta Tarifi Nasıl Yapılır?

Tatlıya kıvamını verecek olan yaprak jelatinleri, kendiliğinden yumuşaması için soğuk su dolu bir kasede 5 dakika kadar bekletin.

Krema, süt ve toz şekeri küçük bir tencereye aktarın. Vanilya çubuğunu keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bıçağın ucu yardımıyla tatlıya asıl aromayı verecek olan kabukların iç kısmını kazıyın.

Çubuk vanilyanın kabuk ve öz kısımlarını tencereye aktarın. Süt, toz şeker ve vanilya çubuğu ile karıştırdığınız kremayı, kısık ateşte kaynama derecesine gelene kadar pişirin.

Soğuk suda yumuşayan yaprak jelatinleri, suyunu sıktıktan sonra tatlı karışımına katın ve tatlıyı ocaktan alın. Karıştırarak tatlının kendi sıcaklığında erimelerini sağlayın.

Tatlıyı ikram etmenizde kolaylık sağlayacak silikon ya da tek kullanımlık kapları ıslatın. Fazla sularını alın.

Pürüzsüz bir kıvam alması için tatlı karışımını süzgeçten geçirdikten sonra porsiyonluk kalıplara eşit olarak paylaştırın. Kıvam alması için buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin.

Tatlının sosu için; nişastayı su ile karıştırdıktan sonra böğürtlenlerle birlikte koyu bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Kıvamının pürüzsüz olmasını istiyorsanız blenderdan geçirin.

Soğuyup, kıvam alan tatlıları servis tabaklarına ters çevirerek çıkartın. Hazırladığınız böğürtlen sos ve arzuya göre ekleyeceğiniz meyveler eşliğinde bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

 

Panna Cotta nasıl yapılır? En pratik panna cotta tarifi ile benzersiz tatlı deneyimi ile ilgili etiketler Yemek panna cotta nasıl yapılır panna cotta tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.