Panik yok!

Levent Ümit Erol

Levent Ümit Erol

Malatyaspor-Fenerbahçe maçı sonrası sosyal medyada yayılan bir video vardı, görenler olmuştur. Bir dönemin fenomen dizisi Avrupa Yakası’ndan bir sahne. Ata Demirer gazetenin spor sayfasını okuyor ve son derece sinirli bir ruh halinyle şöyle diyor: “Ne olacak bu Fener'in hali ya! Yap boz gibi be! Golcü alıyoruz kaleci yok, kaleci alıyoruz, golcü yok! Sağ kanat var, sol kanat yok, sol kanat var, orta saha yok! Okeye dördüncü arar gibi hep birşey eksik ulen bu takımda!”

Uzun yıllar önce çekilen Avrupa Yakası’ndaki bu sahneden, Anadolu yakasında değişen birşey yok! Kadıköy cephesinde herşey aynı!
Hep birşeyler eksik, hep birşeyler yarım! Malatya deplasmanında da durum farklı değildi.

Ama Fenerbahçe’de okeye dördüncü değil, kulübeye bir öngörücü lazım.

Takımın puan kaybedeceği daha maçın başında anlaşılmıştı. Fenerbahçe’nin kaleyi bulan ilk şutu maçın üçte birlik bölümü geride kaldıktan sonra ancak 31. dakikada gelebildi. Zor gol bulup, kolay gol yiyen bir Fenerbahçe gerçeği yıllardır değişmiyor.

Daha sezonun ilk resmî maçı olan Benfica deplasmanından sonra efsane kaptan Ümit Özat’ın dediği gibi Fenerbahçe’de araba aynı, şoför farklı. Madem maddi sıkıntılar nedeniyle araba aynı kalacaktı, şoför niye değişti? Madem Aykut hoca değişecekti, neden araba aynı? Bu sorular çoğaltılarak sıralanabilir.

Ancak geçmişe dönmenin artık kimseye bir faydası yok. Cocu’nun kadroda hala deneme yanılma döneminde olduğunu ortada. Er geç ideal 11’ini bulacak ama bu geçiş sürecini minimum puan kaybıyla atlatmak lazım.

Eskiye göre daha genç ve heyecanlı yönetimin ise sosyal medyada yazılıp çizilenlere çok fazla kafayı takmaması gerekiyor. Sosyal medyadaki anlık algılara göre kulüp yönetilmez. Hem alınacak, hem satılacak oyuncular açısından panik transferler yapmamak lazım. Ayrıca Comolli konusunu da yönetimin bir değerlendirmeye gitmesi gerekli olabilir.

Daha sezon başlarken geçiş süreçleri sancılı olur demiştik, sabır demiştik. Bu takım deplasmanda elbette puanlar kaybedecektir. Zaten bu sezon en büyük farkı iç saha performansı yaratacak. Kimse panik yapmasın, bu takım toparlanacak ve er geç şampiyonluk rotasına girecektir.

Diğer Yazıları