Pandemiyle mücadele: Ankara maviye döndü! Sıra Van ve Şırnak'ta!

Pandemiye karşı verilen mücadele son hızıyla sürüyor. Tek doz aşı yaptıranların oranı'nın %75'in üzerine çıkmasıyla haritada maviye dönen Ankara, şimdi ikinci doz çalışmalarına başlayacak. Sağlık Bakanı Koca, yaptığı açıklamada Van ve Şırnak'tan da 'Aşılandık' haberini beklediğini ifade etti. Uzmanlar, tek doz aşı olmanın, aşı olmamaya denk olduğunu ve mutlaka ikinci doz aşının tamamlanması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Türkiye, aşılama hızında dünyada gözleri kendi üzerine çevirmiş şekilde pandemiyle mücadelesine devam ediyor. 

Uzmanlar ise, 'Tek doz aşı olmanın aşı olmamış olmak' anlamına geldiğini vurguluyor. 

ANKARA MAVİYE DÖNDÜ!

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, yaptığı açıklamada "İlimizde en az 1 doz aşı olanların oranı yüzde 75,2’ye ulaştı. Aşısını yaptırarak Başkent’i maviye kavuşturan tüm Ankaralılara ve fedakar sağlık çalışanlarımıza teşekkürler."

SAĞLIK BAKANI, VAN VE ŞIRNAK'TAN İYİ HABERLER BEKLİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise pandemiyle mücadeledeki son durumu ve hedefleri açıkladı.

Bakan Koca, açıklamasında "Hakkâri, aşılanma oranıyla Covid-19’a karşı güçlü 13 il arasında. Oranın düşük olduğu Iğdır, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Hakkâri’nin aşı kararını, aşılanma hızını örnek almalı. Van’la Şırnak’tan yüzde 75’imiz aşılandık haberini bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

 

Pandemiyle mücadele: Ankara maviye döndü! Sıra Van ve Şırnak'ta! ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Ankara Van Şırnak Bakan Koca koca mavi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.