Pandemide yeni bir dalga mı geliyor?

Çin’de korona salgının tekrar yükselişe geçmesi   “Pandemide yeni bir dalga mı geliyor?” sorusunu gündeme getirdi. Ulusal Sağlık Komisyonu Çarşamba günü yerel olarak bulaşan 31.444 yeni Covid vakası kaydetti ve bu, 2019’un sonlarında Çin’in merkezindeki Wuhan şehrinde ilk tespit edildiğinden bu yana günlük en yüksek sayı.

Çin’in yaklaşık üç yıldır “Dinamik Sıfır Kovid” politikasını sıkı bir şekilde uygulamasına rağmen tekrardan vakaların yükselişe geçmesi şüphe uyandırdı. Özellikle Çin'de inanılmaz ölçekte pandemi merkezleri inşa edilmesi dikkat çekiyor. Akıllara ise “yeni ve farklı bir virüs kaynaklı pandemi dalgası mı geldi” sorusu geliyor. Çinli bir tiktok haber portalı konuyla alakalı paylaştığı bu video ise yeni bir salgının yolda olduğunun habercisi olabilir.

Yeni önlemlerde Guangzhou, vaka artışını kontrol etmeye çalışmak için Pazartesi gününden itibaren Baiyun Bölgesinde beş günlük bir tecrit uyguladı.  Bir dışişleri bakanlığı sözcüsü, Çin’in sınırlarının büyük ölçüde kapalı olmasına rağmen, hükümetin yabancı işadamlarının çıkışını ve girişini kolaylaştırmak için önlemler aldığını söyledi.

 

Pandemide yeni bir dalga mı geliyor? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.