"Pandemi sonrası hedonizm salgını yaşanacak!"

Time dergisinin 2009'da dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olarak gösterdiği Dr. Nicholas Christakis'ten koronavirüs salgını sonrasına ilişkin ilginç bir uyarı geldi. Christakis yeni kitabına ilişkin The Guardian'a yaptığı açıklamada, İspanyol gribinin ardından yaşandığı gibi korona pandemisi sonrasında yoğun cinsel istek, kutsal değerlere saygısızlık ve müsrifliğin had safhaya ulaşacağı bir Hedonizm salgını yaşanacağını ileri sürdü...

Yale Üniversitesi'nde ders veren ünlü akademisyene göre salgının ardından 2024'ten itibaren dünya toplumunu yoğun cinsel istek, kutsal değerlere saygısızlık ve müsriflik bekliyor.

2009'da Time dergisinin dünyadaki en etkili 100 kişiden biri olarak seçtiği Dr. Nicholas Christakis, yeni yayımlanan "Apollon'un Oku: Koronavirüsün Yaşam Tarzımız Üzerindeki Derin ve Kalıcı Etkisi" (Apollo’sArrow: The Profound and Enduring Impact of Coronavirus on the Way We Live) ismindeki kitabını tanıtmak için The Guardian gazetesine ilginç açıklamalarda bulundu.

2024'E DİKKAT ÇEKTİ

Onedio'nun haberine göre, Christakis, pandeminin insanlık için değil ama bu devirde yaşayan insanlar için yeni bir şey olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Salgın sırasında dindarlıkta, kanaatkârlıkta ve garanticilikte artış görülüyor. Daha önce yüz yıllar boyunca yaşanan salgınlarda gördüğümüz şeyleri şimdi de görüyoruz. 2024'te bütün bunlar tam tersine dönecek."

Toplum sağlığı ve sosyoloji konusunda uzman olan Dr. Christakis, henüz buna yıllar olsa da, sosyal mesafeli sosyalleşmenin yerini hedonizme (Hazcılık) bırakacağını savundu.

"Pandemi sonrası hedonizm salgını yaşanacak!"

İSPANYOL GRİBİNDEN SONRA DA GÖRÜLDÜ

58 yaşındaki Christakis, insanların bıkıp usanmadan sosyalleşmeye alışacağını belirtirken, dindarlıkta azalmanın, cinsellikteyse çoğalmanın görüleceğini ileri sürdü.

Yale Üniversitesi'nde ders veren akademisyen, ABD'de İspanyol gribinin ardından 1920'lerde de aynısının görüldüğüne işaret ederek, tarihte benzer pek çok örneğin görülebileceğini vurguladı.

HEDONİZM NEDİR?

Hazcılık veya Hedonizm, Kirene Okulu'nun, yani Sokrates'in öğrencisi Aristippos'un (M.Ö. 435-355) öğretisi olarak bilinir.

Bu felsefeye göre haz mutlak anlamda iyidir. İnsan eylemlerinin nihai anlamda haz sağlayacak bir biçimde planlanması gerektiğini ve sürekli haz verene yönelmenin en uygun davranış biçimi olduğunu savunur.

 

"Pandemi sonrası hedonizm salgını yaşanacak!" ile ilgili etiketler salgın hedonizm pandemi Dr. Nicholas Christakis hazcılık
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.