Pandemi bitti mi? Vakalar neden açıklanmadı?

Sağlık Bakanlığı, 20 Mayıs 2022 Perşembe gününe ait Covid-19 Tablosu'nu yayınlamadı. Tablo, Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde güncellenmezken, Bakanlık ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da konuyla ilgili herhangi bir paylaşım yapılmadı.

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını boyunca her gün Türkiye'nin Günlük Covid-19 Tablosu'nu paylaşıyordu.

Son dönemde aşılanma oranının artması ve varyantların ölümcüllüğünü azaltması nedeniyle salgın tedbirleri dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de gevşetilirken, vaka sayıları ve can kayıplarında da büyük düşüş yaşanmıştı. Son dönemde vaka sayısı bin 500'ün altına geriledi, can kayıpları da 3-4'e kadar düştü.

Salgındaki bu olumlu hava herkesi sevindirirken, Sağlık Bakanlığı'nın 20 Mayıs 2022 tarihli Günlük Covid-19 Tablosu'nu paylaşmaması dikkati çekti.

 

Pandemi bitti mi? Vakalar neden açıklanmadı?

 

Yeni tablo Sağlık Bakanlığı'nın "https://covid19.saglik.gov.tr/" sitesinde yayınlanmazken, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın resmi hesaplarında da paylaşılmadı.

Vatandaşlar vakaların açıklanmamasının nedenini merak ederken, akıllara 'Pandemi bitti mi?' sorusu da geldi.

 

Pandemi bitti mi? Vakalar neden açıklanmadı? - Resim : 2

Pandemi bitti mi? Vakalar neden açıklanmadı? - Resim : 3

Pandemi bitti mi? Vakalar neden açıklanmadı? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı vakalar Günlük Covid-19 Tablosu pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.