Fenerbahçe Beko, Panathinaikos deplasmanında hakemlere mağlup oldu!

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'in 2. haftasında Yunanistan'ın mazisini arayan devi Panathinaikos OPAP ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler Atina'da maç sonu krize soksa da kazanmaya yakındı ancak hakemlerin bitime 2.9 saniye kala çaldığı skandal faul düdüğü yenilgiyi getirdi.

THY Euroleague'e 61-57'lik Kızıl Yıldız galibiyetiyle başlayan Fenerbahçe Beko, sezonun 2. maçında Panathinaikos deplasmanında ter döktü. Sarı-Lacivertliler Atina'da yeni koçu Sasha Djordevic'le 2'de 2 yapmak üzereydi ki hakemleri yenemedi: 91-87.

İlk yarıyı 45-46 önde tamamlayan Fenerbahçe Beko, 3. çeyrekte farkı bir ara 11 sayıya kadar çıkarsa da maçı koparamadı. Bitime 2 dakika kala 3 sayı öne geçen Pao, Guduric, Vesely, Booker üçlüsüne teslim oldu. Maçın sonunu mücadele edip 8-0'lık seriyle tekrar öne geçen F.Bahçe Beko kalan bölümde hata yapmadı ve son 2.9 saniyeye 2 sayı önde girdi.

Ancak bu noktada pota altından topu oyuna sokan Yunan ekibinde Sırp guard Nemanja Nedovic'in aldığı komik faul kazananı belirledi. 27 kez serbest atış çizgisine giden Pao, maçı hakemlerle kazandı. Bu skandal kararlar Euroleague tarihine kara bir leke olarak geçti.

Çek pivot Jan Vesely, 18 sayı, 10 ribaund ve 25 rankingle maça damgasını vurdu.

Yunanistan'ın mazisini arayan ekibi ilk maçta Monaco'ya deplasmanda 75-62 mağlup olmuştu. Eski gücünde olmayan ve "sıradan" bir takım görüntüsündeki Atina'nın köklü kulübü, OAKA'da seyircisi önünde Fenerbahçe Beko'yu mağlup etmek istiyordu.

Fenerbahçe Beko, Panathinaikos deplasmanında hakemlere mağlup oldu!

ATMOSFERE HAZIR OLMAMIZ LAZIM

Zor bir mücadele olacağını belirten Aleksandar Djordjevic, “Marko ve Danilo olmak üzere bazı oyuncularımız sakatlık sonrası takıma dönüyorlar ve kadroda olacaklar. Kendi oyunumuzu parkeye yansıtacak ve onların geçiş hücumlarındaki etkisine izin vermemeye çalışacağız. Elbette hücum ribaundları da onların en güçlü noktalarından biri ve bunu durdurmamız gerektiğini biliyoruz. Çok tecrübeli isimleri var. OAKA’daki atmosfere de hazır olmamız gerekiyor. Hem fiziksel hem de mental olarak mücadeleye hazır olmalıyız. 40 dakika boyunca yoğun ve akıllı basketbol oynamalıyız.” dedi.

Çok sert ve atletik bir takımla karşılaşacağımızı ifade eden Achille Polonara ise “TaraftaRının önünde oynayacaklar ve oldukça zorlu bir maç bizi bekliyor. Ama biz Atina’ya kazanmak için gidiyoruz. Bu deplasman galibiyetine çok ihtiyacımız var. Bunun için öncelikle hücumda top kayıplarımızı sınırlamalı ve onların geçiş hücumlarını durdurmalıyız. Aynı zamanda hücum ribaundlarında da çok etkili olduklarını unutmamalıyız. Galibiyet için en iyi oyunumuzu sergilemeliyiz.” diye konuştu.

Fenerbahçe Beko, Panathinaikos deplasmanında hakemlere mağlup oldu! ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko Panathinaikos Alexandar Djordevic Achille Polonara THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.