Pamukkale travertenleri nerede? Pamukkale travertenlerine nasıl gidilir?

Dünyanın sayılı eşsiz güzellikleri arasında yer alan ve Dünya mirası listesinde bunan Pamukkale travertenleri nerede ve Pamukkale travertenlerine nasıl gidilir sorusu vatandaşların en çok araştırdığı yerlerden birisi haline geldi.

Pamukkale travertenleri nerede? Pamukkale travertenlerine nasıl gidilir? Ülkemizin dünya üzerindeki turizm noktalarından biri olan ve her milletten insanı kendisine çekmeyi başaran Pamukkale travertenleri, Denizli ilimizin sınırları içerisindedir. Antik çağlardan günümüze kadar gelen ve sadece kültürel anlamda kalmayıp ayrıca şifalı olarak da gösterilen Pamukkale travertenleri bölge halkının geçim kaynaklarından birisi haline gelmiştir.

Tarih boyunca da dünyada pek çok millete ev sahipliği yapan Pamukkale travertenleri Denizli ilinin turizm merkezlerinden bir tanesidir. Çevrede bulunan diğer sağlık merkezleri ve gezi noktaları önemli bir rotanın oluşumuna neden olmaktadır.

Pamuk renginde bembeyaz bir görünüme sahip olan travertenler termal su ile beraber 17 adet sıcak su kaynağı hattı sağlamaktadır. Bölgede öncelikle gezilecek yerler arasında Bergama Kralı tarafından inşa ettirilen Heirapolis Antik kenti bulunmaktadır. Ayrıca ilçede daha başka tarihi ve doğal güzellikleri de görmek de mümkündür.

Pamukkale travertenleri nerede? Pamukkale travertenlerine nasıl gidilir?

Pamukkale’deki Hierapolis antik havuzu, turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerden biridir. Buradaki suların oldukça şifalı olduğu söylenirken çevresindeki hamamlarda gelir kaynaklarından birisini oluşturmuştur. Antik havuzdaki sıcak suyun bilhassa şifasından öte rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğu da bilinmektedir.

PAMUKKALE TRAVERTENLERİ NEREDE?

Bembeyaz pamuk renginde olan Pamukkale travertenleri, Denizli ilinde yer almaktadır.

PAMUKKALE'YE NASIL GİDİLİR?

Karayolu, demiryolu ve havayolu ile rahatlıkla ulaşılabilen Pamukkale travertenlerine kendi özel aracınız ile de gitmeniz mümkündür. Denizli Çardak Havalimanı’na 70 km mesafede olan Pamukkale travertenlerine gitmek için Denizli otogarından kalkan minibüsleri de kullanabilirsiniz.

Pamukkale travertenlerine giriş ücreti 80 TL’dir. Bununla beraber eğer bir müze karta sahipseniz yılda iki kez olmak şartı ile ücretsiz bir şekilde ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Pamukkale travertenleri nerede? Pamukkale travertenlerine nasıl gidilir? ile ilgili etiketler Denizli Pamukkale Pamukkale Travertenleri gezi nasıl gidilir nerede
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.