Pakistan'ın Afganistan sınırındaki şehrinde polis minibüsüne saldırı!

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde yer alan Ketta kentinde yer alan Zarghun yolu üzerinde bir polis minibüsüne yönelik bomba yüklü motosiklet ile düzenlenen saldırı sonucu, 2 polis memuru hayatını kaybetti, en az 12 kişi ise yaralandı.

Pakistan'ın Belucistan Eyalet Yönetimi Sözcüsü Liaquat Shahwani yaptığı açıklamada, Ketta kentinde yer alan Zarghun yolu üzerinde Serena oteli yakınlarında, bomba yüklü bir motosiklet ile bir polis minibüsüne bombalı saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Ketta şehri, Afganistan'a yakınlığıyla dikkat çeken bir bölge. Indus nehrinin batısında kalan ve çoğunluğunu, tıpkı Taliban'ın olduğu gibi, Peştunların oluşturduğu bir bölge.

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki şehrinde polis minibüsüne saldırı! - Resim : 2

'TERÖRİSTLER BELUCİSTAN'A KORKU SALMAK İSTİYOR'

Düzenlenen saldırıda 2 polis memurunun hayatını kaybettiğini, en az 12 kişinin ise yaralandığını belirten Shahwani, yaralıların tedavi için hastaneye kaldırdığını bildirdi.

Shahwani, "Teröristler Belucistan'ın huzurunu bozmak ve korku yaymak istiyor. Barışçıl Belucistan'da rahatsızlık oluşturmaya çalışan unsurları adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'TERÖRİSTLERİN HAİN PLANI SUYA DÜŞECEK'

Belucistan eyaleti Başkanı Jam Kamal Khan taptığı açıklamada ise, 2 polis memurunun hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, saldırıyı kınadı. Khan, "Terörist unsurlar eyaletin huzurunu bozmak istiyor. Teröristlerin hain planlarını gerçekleştirmelerine asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kaydetti.

Ayrıca Khan, yetkililere saldırıyla ilgili bir rapor sunmaları ve yaralılara mevcut en iyi tedavi olanaklarını sağlamaları talimatını verdiğini bildirdi.

BİRKAÇ AY ÖNCE DE SERENA OTEL'İN OTOPARKINDA SALDIRI OLDU

Öte yandan, 21 Nisan tarihinde Serena otelin otoparkında patlayan bir bombanın ardından 5 kişi hayatını kaybetmiş birçok kişi ise yaralanmıştı.

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki şehrinde polis minibüsüne saldırı! - Resim : 3

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki şehrinde polis minibüsüne saldırı! ile ilgili etiketler Pakistan patlama polis terör Afganistan belucistan peştun

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.