Pakistan'daki sellerde 200’den fazla köy sular altında kaldı

Pakistan'ın Sindh eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar sellere neden oldu. Sellerde 200’den fazla köy sular altında kaldı. Binlerce kişi evlerinden oldu. Muson yağmurlarının haziran ortasında başlamasından bu yana ülkede şiddetli yağışlar ve ardından gelen sellerde, ülke genelinde en az 500 kişi yaşamını yitirdi.

Pakistan’ın Sindh eyaletinde şiddetli yağışlar sele neden oldu. Sellerde 200’den fazla köy sular altında kalırken, binlerce kişi yerinden oldu. Pakistan Meteoroloji Departmanı (PMD) tarafından yapılan açıklamada, 6-9 Ağustos tarihleri arasında Karaçi de dahil olmak üzere Sindh'de daha fazla yağış beklendiği ifade edildi.

İklim Bakanı Sherry Rehman yaptığı açıklamada, temmuz ayında sağanak yağışların yaygın sele ve hasara yol açarak en az 39 kişinin ölümüne neden olduğu Sindh ve Karaçi'de daha fazla sağanak yağış beklendiği konusunda uyardı.

Muson yağmurlarının haziran ortasında başlamasından bu yana ülkede şiddetli yağışlar ve ardından gelen sellerde, ülke genelinde en az 500 kişi yaşamını yitirdi.

Pakistan'daki sellerde 200’den fazla köy sular altında kaldı ile ilgili etiketler Pakistan Sel (Doğa olayı) Sindh Sherry Rehman İklim Bakanı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.