Pakistan'da yolcu uçağı düştü: 1 kişi sağ kurtuldu!

Pakistan'da Lahor-Karaçi seferini yapan bir Airbus 320 tipi yolcu uçağı Jinnah Uluslararası Havaalanı'na inmeyi planlarken havalimanı yakınlarına düştü. 107 yolcu ve mürettebat taşıyan uçaktan 1 kişi sağ kurtulabildi.

Pakistan Uluslararası Havayoları'na ait en az 107 kişiyi taşıyan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Karaçi kentinde bulunan Jinnah Uluslararası Havaalanı'na (CAA) inişe geçtiği sırada düştü.

Pakistan'da yolcu uçağı düştü: 1 kişi sağ kurtuldu!

Lahor'dan kalkan PK-303 sefer sayılı yolcuğu uçağının Karaçi'de evlerin arasına düştüğü aktarıldı.

Pakistan'da yolcu uçağı düştü: 1 kişi sağ kurtuldu! - Resim : 2

Jinnah Uluslararası Havaalanı (CAA), uçağın inişe geçmesinden 1 dakika önce iletişimin kesildiğini belirtti.

Pakistan'da yolcu uçağı düştü: 1 kişi sağ kurtuldu! - Resim : 3

MUCİZE YAŞANDI

Pakistan hükümeti kazada en az 1 yolcunun sağ kurtarıldığını açıkladı. Sindh eyaleti Başbakanı Murad Ali Shah, bankacı Zafar Mahmood’un düşen uçaktan şans eseri hayatta kaldığını belirterek Mahmood’un sağlık durumuyla yakından ilgilendiğini belirtti. 

ACİL DURUM ÇAĞRISI YAPMIŞ

Öte yandan pilotun düşüşten önce kule ile irtibata geçtiği ve iki motorun da bozulduğunu söylediği ortaya çıktı. Havacılık üzerine bilgilerin yer aldığı liveatc.net’te yer alan verilere göre düşüşten önce pilot, “Biz geri dönüyoruz, motorlarımızı yitirdik” dediği duyulurken bundan 12 saniye sonra ise “Mayday” çağrısı yaptığı anlaşıldı.

ÜNLÜ MODEL DE UÇAKTAYDI!

Uçağın yolcu listesinin de paylaşılmasıyla düşen uçakta, Pakistanlı ünlü model Zara Abid’in de bulunduğu ortaya çıktı. Ülkenin önde gelen moda tasarımcısı Khadijah Shah sosyal medya hesabından paylaşım yaparak hayatını kaybeden Abid’in çok çalışkan ve harika bir insan olduğunu ifade etti.

5d3c12b52b657

(İHA)

Pakistan'da yolcu uçağı düştü: 1 kişi sağ kurtuldu! ile ilgili etiketler Pakistan yolcu uçağı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.