Pakistan'da trenler çarpıştı: 51 ölü, 100 yaralı

Pakistan'ın Sindh eyaletinde yolcu treninin vagonu yerinden çıkarak sürüklendi ve karşıdan gelen trene çarptı. Bine yakın yolcunun bulunduğu trenlerde ilk belirlemelere göre en az 51 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.

Pakistan'ın Sindh Eyaleti'nde seyir halindeki yolcu treninin vagonu yerinden çıkarak sürüklendi ve karşı yönden gelen başka bir yolcu trenine çarptı. Gotki bölgesinde meydana gelen korkunç kazada; 51 kişi yaşamını yitirdi, 25'i ağır 100 kişi yaralandı. Yaklaşık 20 ila 25 yolcunun trende sıkıştığı tahmin ediliyor.

Pakistan'da trenler çarpıştı: 51 ölü, 100 yaralı

Kazada her iki trenden toplam 11 vagon raydan çıktı. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, iki trende ortalama 900-1000 arası yolcu bulunduğunu belirtti. Kurtarma çalışmalarına Pakistan ordusu da katıldı.

Cumhurbaşkanı Arif Alvi ile Başbakan İmran Han, Twitter'dan kazayla ilgili taziye mesajı paylaştı. Başbakan Han, konuyla ilgili kapsamlı soruşturma talimatı verdi.

MSB TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Pakistan’da meydana gelen tren kazasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başsağlığı mesajı yayımladı:

"Pakistan’da meydana gelen tren kazasında 30’dan fazla Pakistanlı kardeşimizin hayatını kaybettiğini, 50’den fazla yaralı olduğunu üzüntüyle öğrendik. Elim kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kardeş Pakistan halkına başsağlığı ve sabır diliyoruz."

 

Pakistan'da trenler çarpıştı: 51 ölü, 100 yaralı ile ilgili etiketler Pakistan tren kazası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.