Pakistan'da transeksüellere özel devlet okulu açıldı!

Muhafazakarlığıyla tanınan Pakistan'dan eğitim alanında ilginç bir adım geldi. Sadece transeksüel vatandaşlara özel bir devlet okulu açarak, bu kişilerin sınıf arkadaşları tarafından rahatsız edilmesinin önüne geçti. Devlet tarafından fonlanan Transeksüel İslami Okul'un çalışanları ve öğretim görevlileri de tıpkı öğrencileri gibi trans bireylerden oluşuyor.

Pakistan, tarihinde ilk kez transeksüel kadınlara özel bir devlet okulu açıyor.

Pakistan'da transeksüellere özel devlet okulu açıldı!

Ana akım okullarda, trans öğrenciler zorbalığa veya şiddete uğrayabiliyor.

Multan şehrindeki okul, öğrencilerin kendilerini ait hissedebilmesi amacıyla tıpkı öğrenciler gibi transeksüel olan öğretim görevlileri tarafından yönetiliyor.

'ESKİ OKULDA ÖĞRETMENLERİMİZİN DAVRANIŞLARI BİLE ÜZÜCÜYDÜ'

Baby Doll ismini kullanan bir öğrenci 'Burada kendim gibi insanlarla olduğum için kendimi çok rahat hissediyorum. Öğretmenler de bizim cemiyetimizden. Oğlan çocukları eskiden bizi taciz ederlerdi ve saygısızlık ederlerdi. Bizim onların sınıf arkadaşları olduğumuzu asla anlayamadılar. Hatta bazı öğretmenlerin ve okul çalışanlarının da bize karşı olan tutumu çok üzücüydü.' açıklamasında bulundu.

Pakistan'da transeksüellere özel devlet okulu açıldı! - Resim : 2

Trans bireyler, Pakistan toplumu tarafından dışlanıyor ve ayrımcılığa uğruyor.

EĞİTİM ALMAK, KÖTÜ BİR SONDAN KURTULMANIN YOLU

Eğitim alamayan ve iş bulamayan transeksüel Pakistan vatandaşları ise daha çok dans etmek, dilencilik ve seks işçiliğinden geçimlerini sağlıyorlar.

Okulda çalışan bir yetkili 'Okula kayıt için herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. İsteyen herkes kabul edilebilir. Çünkü bu insanlar eğitimlerini sınıf arkadaşlarının ayrımcı ve kötü davranışları yüzünden yarım bıraktılar. Biz bu insanların eğitimle oan kopmuş bağlarını tamir etmek istiyoruz. Bu program genişletilecek ve mesleki eğitimle harmanlanacak.' dedi.

Pakistan'da transeksüellere özel devlet okulu açıldı! ile ilgili etiketler Pakistan Okul transeksüel multan
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.