Pakistan karışıyor: Birçok şehirde hükümet karşıtı protesto gösterisi!

Pakistan'da hükümet karşıtı protestolar birçok şehre yayıldı. Enflasyonun bir yılda ikiye katlanması yüzünden sokağa çıkan protestocular 'hükümetin acilen gönderilmesini' talep etti.

Pakistan’da, Pakistan Demokratik Hareketi (PDM) çatısı altında toplanan muhalefet partileri, artan enflasyon sebebiyle ülke genelindeki gösterilerini sürdürüyor.

BİRÇOK ŞEHİRDE HÜKÜMET KARŞITI SLOGANLAR ATILDI

Yerel basındaki haberlere göre, 22 Ekim’den bu yana çeşitli şehirlerde gösterilere devam eden PDM, bugün Gujranwala, Sahiwal ve Rahim Yar Han gibi şehirlerde protesto düzenledi.

Gösterilerde, artan enflasyona, işsizliğe ve kötüleşen ekonomik şartlara tepki gösterilirken, hükümet karşıtı sloganlar atıldı.

'HÜKÜMET ACİL OLARAK GÖNDERİLMELİ'

Öte yandan, muhalefetteki Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri Şahbaz Şerif, Twitter’dan yaptığı açıklamada, "tüm hükümetin acil olarak gönderilmesi" gerektiğini ve bu konuda bir ertelemenin "adaletsizliği büyüteceğini" savundu.

Şerif, hükümetin görevde kaldığı her dakikanın ülkeye milyarlarca dolara mal olduğunu ileri sürerek, “acımasız hükümetten” kurtulmak için tüm ulusun sokaklara çıkması ve kararlı adımlar atması gerektiğini belirtti.

ENFLASYON 1 YILDAN KISA SÜREDE NEREDEYSE İKİYE KATLANDI

PDM, 21 Ekim'de, 2 hafta boyunca ülke genelinde enflasyon karşıtı protesto gösterisi düzenleyeceklerini açıklamıştı.

Uzmanlar, 2021 başlarında yüzde 5,7 olan enflasyonun ekimde yüzde 9 civarına yükseldiğini belirtiyor.

Pakistan karışıyor: Birçok şehirde hükümet karşıtı protesto gösterisi! ile ilgili etiketler Pakistan protesto enflasyon hükümet
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.