Pakistan: Çin'in Uygur politikasını destekiyoruz! Demokrasiden daha iyi!

Pakistan Başbakanı Imran Han, daha önce Uygurlar hakkında bir şey bilmediğini, meseleyi hiç duymadığını açıklamıştı. Şimdi ise Çin'in söylediklerine inandıklarını ve Uygur politikalarını desteklediklerini bildirdi. Bununla yetinmeyen Pakistan lideri, 'Çin'in tek partili sistemi demokrasilerden daha iyi' ifadelerini kullandı.

Imran Han, Pakistan'ın Çin'in bir uydu devletine dönüşmekte olduğuna dair endişeleri alevlendirecek söylemlerine devam ediyor. Ekonomik kriz yaşayan Pakistan'ın, Çin'in ciddi seviyedeki yatırımlarına bağımlı olduğu için böyle bir tutum içinde olduğu analizlere yansıyor.

ÇİN, PAKİSTAN'A 60 MİLYAR DOLAR YARDIM ETTİ

İslamabad, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesi aracılığıyla ülkeye 60 milyar dolardan fazla yatırım yapan kuzeydoğu komşusu Çin ile uzun süredir devam eden bir stratejik ilişki paylaşıyor.

'TEK PARTİLİ ÇİN SİSTEMİ DEMOKRASİDEN DAHA İYİ'

Pakistan Başbakanı İmran Han, Çin hükümetinin Uygur politikasını desteklediğini tekrarlarken, Pekin'in tek partili yönetim sisteminin, seçim demokrasisine kıyasla toplum için daha iyi bir model sunduğu ifade etti.

Han, perşembe günü Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 100. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olarak İslamabad'ı ziyaret eden Çin medyasına konuştu.

'ÇİN'İN UYGUR POLİTİKASINI DESTEKLİYORUZ'

İnsan hakları grupları Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygurlara ve Müslüman azınlıklarına yapılan insan hakları ihlalleri konusunda uluslararası toplumu uyarırken, Pakistan bu süreçte hep Pekin'i desteklediğini vurguladı.

Pakistan lideri Han, Çin hükümetinin Uygurlara karşı herhangi bir hak ihlalinde bulunmadığını ileri sürüyor.

'ÇİNLİLERİN SÖYLEDİKLERİNE İNANIYORUZ'

Çin basınına konuşan Han, 'Çinli yetkililerle olan etkileşimimiz, Sincan'da gerçekte olanların, batı medyasının yansıttığı haberlerden çok farklı olduğunu gösteriyor. Çin ile çok güçlü bir ilişkimiz var. Güvene dayalı bir ilişkimiz olduğu için, aslında Çin'in versiyonunu kabul ediyoruz. Sincan'daki programları hakkında Pekin'in söylediklerini kabul ediyoruz' ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Euronews

Pakistan: Çin'in Uygur politikasını destekiyoruz! Demokrasiden daha iyi! ile ilgili etiketler İmran Han Pakistan Uygur demokrasi Çin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.