Pakistan Başbakanı: Uygur meselesini duymadım, bilmiyorum!

Pakistan Başbakanı İmran Han kendisiyle yapılan bir röportajda Çin'de Müslüman Uygurlara yönelik insan hakları ihlallerinden haberi olmadığını söyledi. 'Uygur konusunu hiç duymadım, bilgim yok.' diyen Pakistan Başbakanı, medyada eleştirilere maruz kaldı.

Türkiye'nin yakın müttefiklerinden biri olan Pakistan'ın Uygur Türkleri'ne yönelik insan hakları ihlallerine nasıl tepki vereceği merak konusuydu.

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın Uygur Türklerinin yaşadıkları hakkında yaptığı açıklamalar basının gündemine oturdu.

PAKİSTAN BAŞBAKANI İMRAN HAN: UYGURLARI DUYMADIM

Financial Times'tan bir gazeteci olan Stephanie Findlay, İmran Han ile bir röportaj gerçekleştirdi. Röportay'da Uygurlara yönelik insan hakları ihlalleri de yer buldu.

Financial Times'tan gazeteci Stephanie Findlay ile Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim hakkında konuşan İmran Han kendisine yöneltilen Çin yönetimi tarafından toplama kamplarında tutulan Müslüman Uygurlarla ilgili soruya 'bilgisi olmadığı' ve 'o konu hakkında bir şey duymadığı' yanıtını verdi.

Findlay, Türkiye'nin ilk günden beri almış olduğu Uygur yanlısı tutumu kendisine hatırlatarak, 'Türkiye Uygurlara yapılanları insanlık adına bir utanç olarak değerlendirdi. Siz de dünyadaki Müslümanları savunmak adına konuşmalar yapıyorsunuz' dedi ve Müslüman bir ülkenin lideri olarak Uygurlarla ilgili tutumunu sordu.

Pakistan Başbakanı Han'ın bu soruya, 'Duymadım, bilgim yok.' cevabını vermesi ise şaşkınlık yaratmış durumda.

PAKİSTAN'DAKİ PROTESTOLARI HATIRLATTI

Gazeteci Findlay'ın, Pakistan Başbakanı İmran Han'a, Pakistan'da Uygurlara yönelik ihlaller nedeniyle yapılan protestoları hatırlatması da İmran Han'ın Uygur soykırımını hatırlamasına yardımcı olmadı. 

PAKİSTAN, TÜRKİYE İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Türkiye, Pakistan ile giderek genişleyen savunma ilişkileri geliştirirken, NATO'nun Pakistan'ın kara komşusu Afganistan'dan çekilmesinin ardından Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nda kalma ihtimali; Pakistan ile ilişkileri daha da kritik kılıyor.

ABD'ye yakınlığıyla bilinen baş düşmanı Hindistan'ın aksine, Pakistan Rusya ve Çin ile iyi ilişkiler içerisinde olan bir ülke. 

Türkiye ile de giderek yakınlaşan Pakistan'ın, Uygur Türklerinin Çin yüzünden uğradığı ve tüm dünya basınının dehşetle izliyor olduğu soykırım hakkındaki düşünceleri merak konusuydu.

Pakistan Başbakanı: Uygur meselesini duymadım, bilmiyorum! ile ilgili etiketler Pakistan Han Uygur Türk imran uygurlar duymadım bilmiyorum
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.