Pakistan Başbakanı tecavüz mağduru kadınları 'suçlu' gösterdi

Pakistan Başbakanı Imran Khan'ın tecavüz mağduru kadınlarla ilgili yaptığı açıklama büyük tepki çekti. Kadınların tecavüze uğramalarının nedeninin 'açık giyinmeleri' olduğunu savunan Khan, bir dönem hızlı yaşamıyla gündemdeydi.

Pakistan Başbakanı Imran Khan, ülkede son dönemde kadınlara yönelik tecavüzün armasının 'suçlusu' olarak kadınları gösterdi. Khan, yapığı açıklamada kadınların açık giyinmesinden ötürü tecavüzlerin arttığını savunarak "Sosyalliğin olduğu yerde bunlar normal" dedi.

Khan, ayrıca kadınların, erkeklerin ilgisini çekmemek için kapalı giyinmeleri gerektiğini savundu.

Pakistan Başbakanı tecavüz mağduru kadınları 'suçlu' gösterdi

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Pakistan Başbakanı Imran Khan'ın tecavüze uğrayan kadınları suçlaması büyük tepki çekti. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda. Khan'ın açıklamalarının oldukça tehlikeli olduğunun altı çizildi. Öte yandan ülkede bağımsız bir izleme kuruluşu olan Pakistan İnsan Hakları Komisyonu yaptığı açıklamada söz konusu açıklamaların kadınları suçlayan egemen sistemin yeniden üretimi olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Bu açıklama sadece tecavüz konusunda cehaleti körüklemekle kalmaz, suçu tecavüze uğrayan ve namus cinayetlerine kurban giden kadınları ve kız çocuklarına yükler."

Pakistan'da tecavüz ve taciz olaylarının fazla olmasına rağmen şikayetlerin oldukça az olduğu ve soruşturmaların derinlemesine incelenmediği belirtiliyor. Öte yandan Pakistan, dünyada kadınların en kötü şartlarda yaşadığı ülkelerden biri olarak biliniyor.

Pakistan Başbakanı tecavüz mağduru kadınları 'suçlu' gösterdi - Resim : 2

IMRAN KHAN'IN GEMİŞ YAŞAMI YENİDEN GÜNDEMDE

Öte yandan Pakistan Başbakanı Imran Khan'ın büyük tepki çeken açıklamaları sonrası eski yaşamı yeniden gündeme geldi. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Üniversite eğitimini İngiltere'de alan Khan bir dönem oldukça çapkın biri olarak biliniyordu. İki defa evlenen Khan,  bekarlığa veda partisini Londra'nın ünlü bir gece kulübünün VIP bölümünde yapmıştı. Öte yandan partide birçok kadının bulunduğu belirtilmişti.  Khan, 1995 yılındaki ilk evliliğinden önce ünlü modacı Susannah Constantine ile sevgili olmuştu.

Pakistan Başbakanı tecavüz mağduru kadınları 'suçlu' gösterdi - Resim : 3

Pakistan Başbakanı tecavüz mağduru kadınları 'suçlu' gösterdi ile ilgili etiketler Pakistan Kadın Tecavüz ımran khan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.