Pakistan ana muhalefet lideri Şerif: Eski Pakistan'a hoş geldiniz!

Pakistan meclisinde yapılan güvensizlik oylaması sonucu İmran Han hükümeti düştü. Han, ABD'den gelen bir tehdit mektubundan bahsetmiş ve "Muhalefetin beni görevden alma girişimi, ABD’nin iç politikamıza açık müdahalesidir.” demişti. SuperHaber, Pakistan'daki siyasi krizdeki son açıklamaları derledi.

Pakistan Meclisi, Başbakan Han'a karşı güvensizlik oylaması oturumu için toplanmıştı. Oylama sonucunda İmran Han hükümeti düştü.

İşte Pakistan'daki siyasi krizden en son gelişmeler...

'ESKİ PAKİSTAN'A HOŞ GELDİNİZ'

Eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto ve eşi Asıf Ali Serdari'nin tek oğlu olan Bilawal Butto, gensoru önergesini kazandıktan sonra Pakistan Parlamentosu'nda 'Bugün tarih yazdık' dedi, 'Eski Pakistan'a hoş geldiniz. Pakistan için üzüntülü günler sona erdi.'

'KİMSEDEN İNTİKAM ALMAYACAĞIZ, HUKUK YOLUNA GİRECEK'

Pakistan'da ana muhalefet partisi PML-N lideri ve eski Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, İmran Khan'ın yenilgisinden sonra, 'Bugün Pakistan'ın yeniden bir anayasal ve kanuni hale geldiğini' söyledi ve ekledi: 'Kimseden intikam almayacağız, haksızlık yapmayacağız. Suçsuzları hapse göndermeyeceğiz. Hukuk yoluna girecek.'

MUHALEFET HEM KUTLAMA YAPIYOR HEM IMRAN HAN'A SALDIRIYOR

Pakistan'da İmran Han hükümetinin düşmesinden sonra muhalefet partilerinin milletvekilleri hararetli bir kutlama yapmaya başladı. Oylamada İmran Han'a karşı 174 oy kullanıldı. Muhalefet kanadından sert açıklamalar gelmeye başladı.

'O ESKİ BAŞBAKAN BİLE DEĞİL, ÜLKEYİ REHİN TUTAN BİR PSİKOPAT'

Pakistan'ın muhalefet partisi PML-N'nin lideri ve eski Başbakan Nawaz Sharif'in kızı Maryam Nawaz, Imran Khan'ı hedef aldı: 'Aklı başında olmayan bir kişinin tüm ülkeyi alt üst etmesine izin verilemez. Bu şaka değil. İmran bir Başbakan ya da eski bir Başbakan değil, şu anda koltuğunu kurtarmak için tüm ülkeyi rehin tutan bir psikopat olarak ele alınmalı.'

ABD'DEN TEHDİT MEKTUBU ALDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Han, 8 Mart’ta Washington'daki Büyükelçilerinin ABD'li yetkililerle buluştuğunu ve resmi bir toplantıda ona "tehdit mektubu” verildiğini söylemişti.

Mektupta, "İmran Han giderse Pakistan affedilecek, aksi halde sonuçları olacak.” şeklinde ifadelerin yazılı olduğunu aktaran Han, “(ABD’li yetkililer) Rusya ziyaretinin İmran Han’ın kendi kararı olduğunu ifade ediyor. Halbuki bu karar, Dışişleri Bakanlığı, ordu ve üst düzey kurumlar ile görüşülerek alındı.” ifadesini kullanmıştı. 

Han, kendisine karşı güvensizlik oylamasının Pakistan'da rejim değişikliğine yönelik bariz bir girişim olduğunu ve ABD ile iş birliği içinde planlandığını ifade ederek, "Muhalefetin beni görevden alma girişimi, ABD’nin iç politikamıza açık müdahalesidir.” demişti. 

 

SuperHaber | Mukaddes Gümüş | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: ABP Live 

Pakistan ana muhalefet lideri Şerif: Eski Pakistan'a hoş geldiniz! ile ilgili etiketler Pakistan İmran Han şahbaz şerif eski pakistan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.