'Metalin Babası' hastalığını duyurdu!

'Metalin Babası' olarak bilinen İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Ozzy Osbourne, parkinson hastası olduğunu hayranlarıyla paylaştı.

Guardian'ın haberine göre, 'metalin babası' olanak anılan 71 yaşındaki heavy metal sanatçısı Ozzy Osbourne, eşi Sharon Osbourne ile katıldığı 'Good Morning America' programında omurga ve boyun ameliyatları dahil bir yıl süren sağlık sorunları yaşadığını söyledi.

Ardından kendisine parkinson teşhisi koyulduğunu belirten Osbourne, 2019'un 'hayatındaki en acılı yıl' olduğunu dile getirdi.

Eşi Sharon Osbourne da Ozzy Osbourne'a koyulan ikinci evre parkinson teşhisinin 'ölüm cezası olmadığını ancak vücuttaki bazı sinirleri etkilediğini' belirterek, hastalığın seyri sırasında 'iyi günler kadar gerçekten kötü günlerin yaşandığını' ifade etti.

Müzik kariyerine 1970'lerde heavy metal grubu Black Sabbath ile başlayan Ozzy Osbourne, gruptan ayrıldıktan sonra solo kariyerine başladı ve 11 stüdyo albümü yayımladı.

 

OZZY OSBOURNE KİMDİR?

 Heavy Metal'in büyük isimlerinden Ozzy Osbourne 3 Aralık 1948'de İngiltere'nin Birmingham kentinde dünyaya geldi. Gerçek adı John Osbourne olan "Ozzy", 1979'da Black Sabbath'tan ayrıldı. Davulda Uriah Heep'ten Lee Kerslake, basta Bob Daisley, gitarda Quiet Riot'tan Randy Rhodes, Ranbow'dan basçı Bob Daisley ve Uriah Heep'ten davulcu Lee Kerslake ile birlikte Blizzard of Ozz'u kurdu. İlk albümüyle oldukça büyük bir başarı elde eden Ozzy, sahne performansı ile de oldukça büyük ilgi görüyordu. Alice Cooper benzeri bir çizgide ilerliyor, gizemli ve ürkütücü sahnesiyle izleyicileri avcunun içine alıyordu.

'Metalin Babası' hastalığını duyurdu!

1981 yılında Kerslake ile Daisley ayrıldı, davula Tommy Aldridge, basa da Rudy Sarzo geçti. Bu kadro ile Aleister Crowley'nin otobiyografisi üzerine kurulu olan ikinci albüm "Diary of a Madman" piyasaya çıktı. Ancak 1982 yılındaki turne devam ederken 25 yaşındaki gitarcısı Randy Rhodes bir uçak kazasında öldü ve Ozzy Osbourne psikolojik açıdan büyük bir yıkım geçirdi. Onun yerine geçen Bernie Torme ile turne tamamlandı. Turne sonrası gruba gitarda Night Ranger elemanı Brad Gillis katıldı.

1982 sonunda grubu yenilemeye karar veren Ozzy Osbourne, gitara Rough Cutt'in eski elemanı Jake E. Lee'yi, klavyeye Don Airey'yi, 1983 ortalarında da Aldridge'in yerine Carmine Appice'i alarak yola devam etti. Bu kadro ile yaptığı "Bark at the Moon", büyük bir başarı elde etti. 1984 yılında Appice ayrıldı ve Aldridge gruba geri döndü. Fakat giderek artan bir başarı elde eden Ozzy Osbourne, alkol sorunu yaşamaya başladı. 1985 yılında Airey ve Aldridge gruptan ayrıldı. Daisley ise sadece stüdyo kayıtlarına eşlik etmek üzere anlaştı. Bunun üzerine Osbourne, grubu başta Phil Soussan, davulda Randy Castillo ile takviye etti ve 1986 yılında "The Ultimate Sin" albümünü yayınladı.

'Metalin Babası' hastalığını duyurdu! ile ilgili etiketler ozzy osbourne metalin babası parkinson
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.