Özür diledi ama Hilal Kaplan kabul etmedi

Saadet Partisi'nin Tokat Merkez İlçe Başkanı ve yerel seçimlerde Almus Kınık'tan belediye başkan adayı olan Ebubekir Savaşan, gazeteci Hilal Kaplan ve şehit eşi Esma'nın Ayasofya'daki fotoğraflarını iğrenç bir ifade ile sosyal medya hesabından paylaştı. Twitter'de büyük tepki çeken paylaşım sonrası Hilal Kaplan ve Esma'dan özür dileyen Ebubekir Savaşan bu süreçte Kaplan hakkında iğrenç bir tweet daha attı. Kaplan, Esma ile görüştüklerini ve ortak kararları gereği dava açacaklarını söyledi.

Saadet Partisi'nin Tokat Merkez İlçe Başkanı Ebubekir Savaşan, gazeteci Hilal Kaplan ve şehit eşi Esma hakkında sosyal medya hesabından iğrenç ifadelerle bir tweet paylaştı.

Özür diledi ama Hilal Kaplan kabul etmedi

SP'nin yerel seçimlerde Almus Kınık'tan başkan adayı da olan Savaşan'ın Kaplan ve Esma'nın Ayasofya'da çekildikleri fotoğrafa yaptığı iğrenç yorum sosyal medyada büyük tepki çekti.

Özür diledi ama Hilal Kaplan kabul etmedi - Resim : 2

Gazeteci Hilal Kaplan bu iğrenç ifade üzerine sosyal medya hesabından bir dizi paylaşım yaparak SP'li Ebubekir Savaşan'ın özür dilediğini ancak Esma ile birlikte ortak kararları gereği ceza ve hakaret davası açacaklarını duyurdu. İşte Kaplan'ın o mesajı:

"Esma ile görüştüm, ortak kararımız:

Özrünüzü kabul etmiyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz. Kendimi geçtim, Esma’ya yaptığınızı da asla kabul etmiyorum. Ceza & hakaret davası açıyoruz.

Sizin gibi birinin, üstelik yönetici makamında Saadet Partisi’nde yer alabilmesini de kınıyorum"

Özür diledi ama Hilal Kaplan kabul etmedi - Resim : 3


Hilal Kaplan iğrenç paylaşım sonrası özür dileyen Savaşan'ı affetmelerini isteyenlere "Benim de Rabbim bağışlasın 2 evlâdım var. Büyüğü okuma yaşına geldi, birkaç seneye bu mecraları öğrenirler diye korkuyorum.

Esmâ’nın da şehidimizden yâdigar evlâdı var. Bizleri kim düşünecek, bu yapılanlar yanlarına kâr kalırsa??" sözleri ile cevap verdi.

Özür diledi ama Hilal Kaplan kabul etmedi - Resim : 4

Kaplan kararlıklılıklarını ise "Şehit eşi Esma kardeşim görmüş olmasaydı paylaşmayacaktım ama kendine Milli Görüşçü diyen bu rezile karşı birlikte dava açacağız. Edepten nasibini alamamışlara, en azından o lağım çukuru ağızlarını kapatmayı öğreteceğiz! Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar!" sözleri ile anlattı.

 Özür diledi ama Hilal Kaplan kabul etmedi - Resim : 5

Hilal Kaplan'ın bu konuda ne kadar haklı olduğu ise Ebubekir Savaşan'ın bir başka paylaşımı ile ortaya çıktı. 

Özür diledi ama Hilal Kaplan kabul etmedi - Resim : 6

SP'li Savaşan'ın paylaşımlarına muhafazakar camiadan büyük tepki geldi. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği bu iğrençliğe tepki göstermekle kalmadı aynı zamanda Savaş hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı..

Özür diledi ama Hilal Kaplan kabul etmedi - Resim : 7

Bu arada Ebubekir Savaşan'ın Hilal Kaplanla birlikte şehit eşi Esma'ya bu iğrenç ifadeyi kullanmasının arkasında intikam olduğu da ortaya çıktı. Savaşan'ın SP lideri Karamollaoğlu'na 15 Temmuz'a tiyatro diyenlerle işbirliği yapması dolayısı ile hesap sorması nedeniyle Esma'yı hedef aldığı anlaşıldı.

Özür diledi ama Hilal Kaplan kabul etmedi - Resim : 8

 

Özür diledi ama Hilal Kaplan kabul etmedi ile ilgili etiketler Hilal Kaplan Ayasofya Tokat Saadet Partisi Ebubekir Savaşan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.