Özlem Zengin'e hakaret eden sanık kendini savunurken ağladı!

AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e sosyal medya paylaşımında hakaret ettiği gerekçesiyle 6 yıl 8 ya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen Mert Yaşar’ın yargılanmasına başlandı. Sanık savunması esnasında ağlayarak olayın mağdurunun kendisi olduğunu öne sürdü.

AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e sosyal medya paylaşımında hakaret ettiği gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlarından 6 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen Mert Yaşar hakim karşısına çıktı.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Mert Yaşar ile taraf avukatları hazır bulundu.

KARİYERİM ZARAR GÖRDÜ

Savunması sorulan sanık Mert Yaşar, fikir beyan etme hakkını kullandığını belirterek, “Yapılan tutuklama benim kariyerime zarar verdi. Geçmişte akademisyen olarak çalıştım. Çocuk, kadın ve engelli hakları üzerine çalışmalarım mevcuttur.

Milletvekili Özlem Zengin’e hakaret eden sanık hakim karşısında ağladı: Asıl mağdur benim

PAYLAŞIM DİL BİLGİSİ AÇISINDAN SORUNLU

Ben hiçbir aşamada cinsiyetçi ve ahlaka aykırı bir söz kullanmadım. Ben kadınları aşağılayan söylemlere tepki olarak Twitter hesabımdan paylaşımı yaptım. Paylaşımımda Cumhurbaşkanına hakaret bulunmamaktadır. Paylaşım dil bilgisi açısından sorunludur bu sebeple farklı yere çekilmiştir” dedi.

BERAATİMİ İSTİYORUM

Savunmasının devamında ağlayarak yaşanan olayların yalnızca kendisi ve ailesini mağdur ettiğini söyleyen Yaşar, “Ailemle birlikte hedef gösterildim. Tehdit mektupları aldım. Dava konusu olayın asıl mağduru benim. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Özlem Zengin'e hakaret eden sanık kendini savunurken ağladı! ile ilgili etiketler AK Parti Özlem Zengin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.