Özlem Gürses gerçekten 'baydın'

Halk TV'de yayınlanan 'Şimdiki Zaman Siyaset' programında ABD seçimlerini yorumlayan gazeteci Özlem Gürses, AK Parti'nin ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın kampanyasına bağış yaptığını iddia etti! Türkiye'de "Erdoğan'a karşı, muhalefetin desteklenmesi gerektiğini" açıkça savunan Biden'a bağış yapıldığını savunan Gürses'in sözleri sosyal medyada tiye alındı... Gürses'in bu iddiası besleme medya Tele 1'de yapılan bir yoruma dayanıyor! Ancak o yorumun da hiçbir gerçeklik payı yok! İşte detaylar...

Halk TV ekranlarında "Şimdiki Zaman Siyaset Programı"nı sunan Özlem Gürses, AK Parti'nin ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın kampanyasına bağış yaptığını öne sürdü.

"ARKA KAPI İLİŞKİLERİ VAR"

Gürses, "Biden'ın kampanyasına AK Parti bağış yaptı. Ve Biden ile çok ciddi arka kapı ilişkileri var" ifadesini kullandı.

Programa konuk olan isimlerden gazeteci İsmail Saymaz ise bu yorum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve bir süre şok yaşadı.

SOSYAL MEDYADA TİYE ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili "Bence ona çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım." diyen Joe Biden'a AK Parti tarafından destek verildiğini söyleyen Gürses'in sözleri sosyal medyada tiye alındı.

Özlem Gürses gerçekten 'baydın'

İLK ÖNCE BESLEME MEDYA TELE 1' DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Gürses'in bu iddiasının temelinde, CHP tarafından fonlanan TELE 1 ekranlarında dillendirilen bir iddia yatıyor.

TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, Merdan Yanardağ’ın sunduğu 5. Boyut programında şu iddiayı ortaya atmıştı:

"Çok enteresan bir isim Murat Güzel… Kendisi MÜSİAD’ın ABD’de kurucusu. Çok bilinen de bir isimdir burada. TASK denilen, Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi var; bu da AK Parti desteğiyle kurulmuş dernektir. Orada da yönetici konumunda. Sanıyorum TÜRKEN Vakfı’nda da yöneticilik yapmış. AK Parti’nin temsilcisi bir anlamda. Baktığım zaman 21 Ekim 2019’da 2800 dolar, ‘Biden for President’ diye bağış yapmış. Bu şimdiden Biden’e yatırım yapılmasını gösteriyor. Kendisi Pensilvanya’da oturuyor, iş adamı. Hatta baktığımız zaman 2000’li yıllardan günümüze kadar çeşitli partilere de yaklaşık 750 bin dolarlık bağışta bulunmuş. Bu çok astronomik bir rakamdır. Bu bir seferde değil tabi"

BESLEME MEDYANIN AK PARTİ'Lİ SANDIĞI MURAT GÜZEL KİM?

CHP'nin besleme gazetecileri tarafından "AK Parti" olarak görülen Türk kökenli Amerikalı İş adamı Murat Güzel ise ABD siyaseti ile iç içe bir isim...

Natural Food Group’un CEO’su olan Murat Güzel, Pensilvanya'da ikamet ediyor ve 2012 yılından itibaren ABD'de Demokrat Parti’ye fiilen destek veriyor.

Güzel, ABD Başkanı Barack Obama’yı Demokrat partiden başkan adayı olarak seçen ilk ve tek Türk delege olarak tanındı.

2016 yılı Demokrat Parti Başkan adayı Hillary Clinton’un kampanyasına finans komitesi üyesi olarak aktif bir şekilde destek verdi.

Murat Güzel, aynı zamanda Demokrat Parti’de etnik ve finans komite başkanlığı gibi üst düzey pozisyonlarda aktif siyaset hayatını sürdürdü.

Adeta "7 göbek demokrat" olarak tanımlanabilecek bir isim olan Güzel'in, 2020 seçimlerinde Demokrat Parti'yi temsil eden Biden'a destek vermesi ise şaşılacak bir durum değil ve konunun AK Parti ile bir ilgisi bulunmuyor.

 

 

Özlem Gürses gerçekten 'baydın' ile ilgili etiketler AK Parti Halk TV Joe Biden özlem gürses bağış

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.