Pekin Kış Olimpiyat Oyunları'na katılacak sporcularımızı tanıyalım: Özlem Ceren Dursun

Özlem Ceren Dursun: "Her sporcunun olduğu gibi olimpiyatlar benimde en büyük hayalimdi. Bu kadar küçük yaşta hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Kısa mesafe yarışı koşacağım için çok heyecanlıyım. İlk defa bu kadar büyük bir yarışa katılıyorum. Dünyanın en iyileriyle yarışacağım. İlk tecrübem olacağı için yerimi kestiremiyorum ama elimden gelenin en iyisini yapacağım. İlk 60'a girmeyi hedefliyorum."

Milli sporcu Özlem Ceren Dursun, 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları'nda kayaklı koşu branşında mücadele verecek.

Bolu'nun Gere'de ilçesinde doğan 19 yaşındaki Özlem Ceren, 7 yıl önce kayak sporuna başladı.

Bu alanda kendini geliştiren ve birçok başarıya imza atan Özlem Ceren, 3 yıldır milli takımda yer alıyor.

Türkiye'yi Pekin'de temsil edecek 7 sporcudan biri olan Özlem Ceren, kayaklı koşuda başarılı olmak için yarışacak.

"DÜNYANIN EN İYİLERİYLE YARIŞACAĞIM" 

Kendisine destek veren ailesi ve antrenörlerine teşekkür eden Özlem Ceren, Çin yolculuğu öncesi şu ifadeleri kullandı:

"Her sporcunun olduğu gibi olimpiyatlar benimde en büyük hayalimdi. Bu kadar küçük yaşta hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Kısa mesafe yarışı koşacağım için çok heyecanlıyım. İlk defa bu kadar büyük bir yarışa katılıyorum. Dünyanın en iyileriyle yarışacağım. İlk tecrübem olacağı için yerimi kestiremiyorum ama elimden gelenin en iyisini yapacağım. İlk 60'a girmeyi hedefliyorum. Antrenmanlarıma 2 sene boyunca çok sıkı, disiplinli ve yüksek konsantrasyonla çalıştım. Hayalim olan olimpiyata gitmenin mutluluğunu yaşıyorum."

ÇİN'İN BAYRAĞINI MOĞOL SPORCU TAŞIYACAK 

Çin'de düzenlenecek 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nın açılış töreninde, ülke bayrağını, kadın iskelet kızağı sporcusu Cao Dan ile erkek sürat pateni sporcusu Gao Tingyu'nun taşıyacağı bildirildi.

Çin ulusal iskelet kızağı takımına 2018'de seçilen 19 yaşındaki Cao, Kış Olimpiyatları'nda madalya umudu görülen sporcular arasında yer alıyor.

Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nden gelen sporcu, 2020'de katıldığı Gençlik Kış Olimpiyatları'nda 7'nci sırada yer aldı. Cao, 2021-2022 sezonunda Kıtalar Arası Kupa'nın Avusturya'nın Tirol eyaletinin merkezi Innsbruck'ta düzenlenen ayağında altın madalya kazandı.

Çin ulusal sürat pateni takımına 2016'da seçilen 24 yaşındaki Gao, Çin'in en yetenekli patencilerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Güney Kore'de düzenlenen 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları'nda erkekler 500 metre sürat pateninde bronz madalya kazanan Gao, bu sezonki yarışlarda da bir altın ve bir gümüş madalyanın sahibi oldu.

4-20 Şubat'ta düzenlenecek Pekin Kış Olimpiyatları'na 90'dan fazla ülkeden 3 bini aşkın sporcu katılacak.

Pekin Kış Olimpiyat Oyunları'na katılacak sporcularımızı tanıyalım: Özlem Ceren Dursun ile ilgili etiketler Özlem Ceren Dursun Kayaklı Koşu Pekin 2022 kış olimpiyatları kayak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.