'Özgürlük mücadelesi' başladı: Pakistan'ın her yerinde halk sokakta!

Türkiye'nin en yakın müttefiklerinden biri olan ve özellikle savunma alanında bir çok iş birliği alanı yaratılan Pakistan'da, ABD'nin tehdit mektubunun ardından muhalefet şüpheli bir oylamayla Başbakan İmran Han'ın hükümetini düşürmüştü. Pakistanlı vatandaşlar, ülke genelinde onbinlerce kişilik protesto gösterileri düzenlemek için sokaklara akın ediyor. SuperHaber, Pakistan'daki gelişmeleri bölge bölge okuyucuları için derledi.

Pakistan Tehreek-i-Insaf partisi (PTI) destekçileri, önceki gece güvensizlik oyu ile eski Başbakan ve PTI Genel Başkanı Imran Khan'ın görevden alınmasını protesto etmek için Pazar günü ülkenin çeşitli şehirlerinde mitingler düzenlemeye başladı.

Gösterilerin yapıldığı şehirler arasında Karaçi, Peşaver, Malakand, Multan, Khanewal, Hayber, Jhang, Quetta, Okara, İslamabad, Lahor ve Abbottabad yer aldı. Bajaur, Aşağı Dir, Shangla, Kohistan, Mansehra, Swat, Gujrat ve Mandi Bahauddin'de de protestolar düzenlendi.

'Özgürlük mücadelesi' başladı: Pakistan'ın her yerinde halk sokakta!

İTHAL REJİM DEĞİŞİKLİĞİ KOMPLOSU

Günün erken saatlerinde Khan, bugün "İthal rejim değişikliği komplosu" olarak adlandırdığı girişime karşı bir "özgürlük mücadelesinin" başlangıcını işaret ettiğini tweetledi. Destekçilerini harekete geçirmek için "kendi egemenliğini ve demokrasisini koruyan her zaman halktır" dedi.

'Özgürlük mücadelesi' başladı: Pakistan'ın her yerinde halk sokakta! - Resim : 2

KENDİ PARTİSİ: KİTLESEL HAREKETE LİDERLİK ETMEZSE HAİNDİR

PTI sözcüsü Fawad Chaudhry, günün erken saatlerinde İslamabad'da medyaya konuşurken, insanları yatsı namazından sonra protesto düzenlemeye çağırmıştı. Khan'ın kitlesel bir harekete liderlik etmemesinin "ülkenin siyasetine ve anayasasına ihanet" anlamına geleceğini söyledi.

'Özgürlük mücadelesi' başladı: Pakistan'ın her yerinde halk sokakta! - Resim : 3

Parti daha sonra, saat 21:30'dan itibaren ülkenin dört bir yanındaki şehirlerde yapılması planlanan çeşitli protestoların bir programını yayınladı.

1. İSLAMABAD (BAŞKENT)

Başkentteki protesto, Sıfır Noktası'ndan, PTI destekçilerinin toplanıp bayrak sallayarak eski başbakanın lehine sloganlar atmasıyla başladı.

Srinagar Otoyolu'nda uzun trafik şeritlerinin oluşması nedeniyle ralli nedeniyle trafik akışı etkilendi.

Bu arada Chaudhry, protesto için Ravalpindi'ye geldikleri için PTI destekçilerine teşekkür etti.

Awami Müslüman Birliği başkanı Şeyh Raşid de Ravalpindi'nin Lal Haveli'sindeki bir mitinge hitap etti ve özellikle başbakan adayı Shehbaz Sharif'i hedef alarak ve bir kara para aklama referansında suçlamadan kaçınmaya çalıştığını iddia ederek PML-N'ye ateş püskürdü.

2. PEŞAVER

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda protestocu Peşaver Basın Kulübü'ne gelerek devrilen başbakanla dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Kalabalık, Pakistan Demokratik Hareketi lideri Mevlana Fazlur Rehman ve diğer siyasi partilerin başkanlarına karşı sloganlar atarak, orduyu da hedef alan eleştirilerde bulundu.

PTI tarafından paylaşılan görüntüler, Hayber Pakhtunkhwa'nın Bajaur ve Abottabad gibi diğer bölgelerinde de gösteriler gösterdi.

3. LAHOR

PTI lideri Hammad Azhar, NA-126 seçim bölgesinden Liberty Chowk'ta başlayan bir mitingin videosunu yayınladı.

PTI Senatörü Ejaz Chaudhry ayrıca şehrin NA-133 seçim bölgesinden Liberty Market'e düzenlenen ve ABD aleyhine sloganların duyulduğu bir mitingin videosunu paylaştı.

PTI tarafından paylaşılan diğer videolar, Liberty Chowk'ta tam güçte bir taraftar kalabalığı ve parti fanatikleri gösterdi.

4. KARAÇİ

Karaçi'de Rashid Minhas Yolu üzerinde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda destekçinin katıldığı bir protesto düzenlendi.

Sindh Meclisi'ndeki Muhalefet Lideri Haleem Adil Şeyh, hazır bulunan yerel PTI liderliği arasındaydı.

Protestocular, PPP Genel Başkanı Asıf Ali Zerdari'nin yanı sıra 'ithal hükümet' aleyhine sloganlar attılar.

5. ŞANGLA

Karakurum Otoyolunda PTI destekçileri yolu kapattı.

Bu arada Şangla'da PTI destekçileri Malakand ve Hazara bölümlerinde mitingler düzenlediler ve protestolarını kaydetmek için Karakoram Otoyolu'nu kapattılar.

ABD ve Pakistan Demokratik İttifakına karşı sloganlar attılar.

4. PAKİSTAN DIŞINDAKİ GÖSTERİLER

PTI'nin denizaşırı destekçileri de, Ali Haider Zaidi tarafından paylaşılan ve protestocuların sloganlarının seslerinin yükseldiğini gösteren bir videoyla Khan'ı desteklemek için çıktılarını bildirdi. 

PTI destekçilerinin Londra'daki Hyde Park'ta protestolarını kaydetmek için toplandığını gösteren görüntüler paylaşıldı.

 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

 

 

 

'Özgürlük mücadelesi' başladı: Pakistan'ın her yerinde halk sokakta! ile ilgili etiketler İmran Han Pakistan protesto ımran khan PTI karışıklık
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.