Özgür Özel'e "Cumhuriyeti CHP kurdu" cevabı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünde yapmış olduğu paylaşım AK Parti'li ve CHP'li vekillerin tartışmasına sebep oldu. Twitter'daki tartışmaya en güzel cevap ise gazeteci İdris Kardaş'tan geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünde paylaşmış olduğu mesajda "12 Eylül darbesinin üzerinden geçen 40 yıla rağmen saraylarda saltanat süren tek adam rejimi, 12 Eylül ruhunu yönetim anlayışında yaşatmaya devam ediyor. 12 Eylül ruhunu ve tek adam rejimini tarihin tozlu raflarına kaldıracağız; cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız!" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun mesajını alıntılayan AK Parti Gurup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekil Bülent Turan yanıt verdi.

Turan verdiği yanıtta: "Utanmazlığın resmini çizer misin Abidin demişya! Bu güzel ülkenin en büyük sorunu; demokrasiye sahip çıkamayan, darbeye tiyatro diyen, 12 Eylül darbesi'nin yıl dönümünde bile darbeciyi kınamak yerine 18 yılda 15 seçim kazanmış bir siyasiye laf yetiştirmeye çalışan “ÖDLEK SİYASET” ifadelerini kullandı. 

Bu cevaba tepki gösteren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel"Abidin Dino'dan mutluluğun resmini çizmesini isteyen Nazım Hikmet'in hatırasını ve dizelerini bile tahrif edebilecek bir hadsizlik içindesiniz...Utanmazlığın resmini çizmek de kitabını yazmak da ancak sizin marifetiniz olabilir." şeklinde yanıt verdi.

Özgür Özel'e "Cumhuriyeti CHP kurdu" cevabı

NAZIM HİKMET'İ HAPSE ATAN CHP!

Özel'in cevabına verdiği yanıtta Nazım Hikmet'i 1938’de hapse atanın CHP olduğunu hatırlatan Turan, "Söyleyeceklerim bu kadar, darbecilere kedi bizlere aslan kesilen sn arkadaşlar!" diye yazdı.

Özgür Özel'e "Cumhuriyeti CHP kurdu" cevabı - Resim : 2

Turan'a verdiği cevapta "Ben ne diyorum sen ne diyorsun! 1950'den önceki her şeye, "CHP yaptı" diyeceksen, "Cumhuriyeti CHP kurdu" diyince itiraz etmeyeceksin." ifadelerini kullanan Özel'e en güzel yanıt ise gazeteci İdris Kardaş'tan geldi.

Kurtuluş Savaşı'nın sembol fotoğraflarının yer aldığı bir tweet paylaşan Kardaş, "Bu insanlar hep CHP delegesi zaten!" ifadesini kullandı.

Özel'in bu paylaşıma bir cevap vermediği görüldü.

Özgür Özel'e "Cumhuriyeti CHP kurdu" cevabı - Resim : 3

Özgür Özel'e "Cumhuriyeti CHP kurdu" cevabı - Resim : 4

Özgür Özel'e "Cumhuriyeti CHP kurdu" cevabı ile ilgili etiketler CHP Özgür Özel Bülent Turan AK Parti idris kardaş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.